Frenkie, Kontra i Indigo ekranizovali "Karmu"

Predstavnici BiH rep etikete FM Jam smatraju da je "Putanja" jako kvalitetan album, te da će biti veoma šaren.
0 komentar(a)
Frenkie, Foto: Privatna arhiva
Frenkie, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.07.2016. 14:58h

Zvijezde bosansko-hercegovačke rep scene Frenkie, Kontra i Indigo objavili su spot za pjesmu "Karma" koji se može pogledati na Vevo servisu. U pitanju prvi singl sa njihovog dugo očekivanog i najavljivanog superprojekta "Putanja".

Video je, kao i cijeli album, nastao tokom boravka popularnog trija u Njemačkoj gdje su reperi snimali u Red Bull studiju. Režiju i montažu potpisuje Mario Ilić, a kadrovi su snimljeni na ulicama kultnog berlinskog kvarta Krojzberg.

Predstavnici BiH rep etikete FM Jam smatraju da je "Putanja" jako kvalitetan album, te da će biti veoma šaren.

"Ima dosta humora, društvenih tema, pa čak i ljubavnih. Nas trojica smo jako bliski prijatelji i kroz višegodišnje saradnje smo stvorili određenu hemiju. Vjerujem da će slušaoci to osjetiti. Rad u savršenim uslovima berlinskog Red Bull studija je bio kao mali san i mogu reći da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album, da smo se zaključali u studio i sve snimili za manje od deset dana. Mnoge pjesme smo naravno započeli ranije", izjavio je Frenkie.

Kompletnu produkciju albuma potpisuje Indigo, dok je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati njemački DJ i producent Kristija Promer.

"Putanja" će za diskografsku kuću Universal Music izaći 9. septembra.

Bonus video: