Švajcarski metalci gostuju u Nikšiću

Koncert će početi od 22 sata, a ulaz će koštati dva eura,
71 pregleda 1 komentar(a)
Gonoreas, Foto: Facebook
Gonoreas, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.07.2016. 14:43h

Švajcarski bendovi Gonoreas i Wicked Plan nastupiće u utorak 5. jula u nikšićkom "Rock klubu", dok će im lokalna podrška biti barski sastav Traveler.

Četvoročlani Gonoreas hvali se kako njeguje moderan metal zvuk, a tokom dvodecenijske karijere objavio je pet studijskih albuma. Aktuelno izdanje je "Destructive Ways", objavljeno u novembru prošle godine, a među gostima na ovom izdanju našao se i poznati bosansko-hercegovački gitarista Sead Zele Lipovača iz grupe Divlje Jagode.

Gonoreas je svirao širom Evrope. između ostalog je nedavno imao turneju po Engleskoj i nastupao na festivalima kao što su Bloodstock i Metalfest, te dijelio binu sa kultnim bendovima kao poput Pro-Paina i Destructiona.

Publici iz grada piva, čelika i panka predstaviće se i njihovi zemljaci, tri momka i pjevačica Natali Keler koji čine bend Wicked Plan. Pjesme švajcarskog sastava baziraju se na hevi rifovima, virtuoznim gitarama, eksplozivnim bubnjevima i moćnim vokalom, a svoj zvuk opisuju kao intenzivni i melodični hevi metal.

Wicked Plan je osnovan 2012, a inspirisan je baroknim periodom i umjetnicima kao što su Ingvi Malmstin, Džordž Linč, Dio i Brus Dikinson. švajcarski sastav u Crnu Goru dolazi u okviru balkanske turneje, u sklopu koje će svirati i u Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj i Srbiji, gdje će predstaviti svoj debi album "Out of Fire".

Bend iz Bara Traveler ima tri člana koji sviraju stoner/dum metal, a nakon što je nedavno osnovan imao je nekoliko svirki po Crnoj Gori.

Koncert u Nikšiću počeće od 22 sata, ulaz će koštati dva eura, a za događaj je zaslužan Zly Rad, organizacija koja se bavi promocijom andergraund izvođača.

Bonus video: