Sivilo na Exit festivalu: "Zato se bavim muzikom"

“To mi znači puno i tu priliku ne bih ni za šta propustio"
309 pregleda 0 komentar(a)
Sivilo, Foto: Filip Roganović
Sivilo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.07.2016. 13:16h

Crnogorski reper Balša Krkeljić Sivilo, nastupiće 10. jula, u okviru Bassivity Showcase jednosatnog programa na glavnoj bini novosadskog Exit festivala.

“Moja izdavačka kuća je dobila taj termin, pošto je posljednjeg dana najzastupljeniji rep i biće tu Wiz Khalifa, Stormzy, ali i Prodigy, tako da su odlučili da taj dan upotpune sa domaćom hip hop scenom i mi smo se izgleda pokazali kao grupa koja bi to najbolje popunila”, kazao je za “Vijesti” Sivilo.

“Bassivity Showcase je nešto što se događalo i prethodnih godina, to je koncert koji izdavačka kuća organizuje sa svojim reperima, koji nastupaju kao mala mješavina ili da tako kažem kompilacija”, dodaje on, a potom ističe veliko zadovoljstvo što su ga pozvali da se na bini prodruži Struki, Kendiju, Arafatu, VIP-u i drugim kolegama.

“Drago mi je zbog toga, jer vidim da nisu svi pozvani da nastupe, već je odabrano nas nekoliko. Ujedno mi je drago što će to biti moj prvi nastup u Novom Sadu i na Exitu, i to odmah na glavnoj bini”, ponosno dodaje crnogorski reper.

“To mi znači puno i tu priliku ne bih ni za šta propustio. Nevjerovatno zvuči. Kada pričamo o nastupima uživo, uvijek kažem da je upravo to razlog zbog kojeg se bavim ovim poslom. Ništa mi ne znače pregledi na Internetu, ni prodaja albuma, već taj momenat kad stanemo pred publiku i rokamo naše stvari. To je posebna energija”, ističe on.

“Dragi su mi nastupi zato što sve moje pjesme poprime drugi oblik i ja to uzimam kao dobar 'stress release', tako da nastup na glavnoj bini još ne mogu da procesuiram i zamislim kako će biti kada budem izašao na tu veliku scenu”, zaključuje Sivilo koji je do sada bio samo posjetilac Exita.

Ipak, iako će nastupiti na glavnoj bini, naći će vremena da se pridruži publici tokom drugih koncerata.

“Toga dana najvjerovatnije da hoću, zbog toga što je rep dan na glavnoj bini, pa ću sigurno ispratiti Wiz Khalifu, ali i Prodigy obavezno, jer je to nešto što je mene oblikovalo. Prvi put sam ih slušao na Kalemegdanu na Warrior Danceu i poslije tog nastupa sam počeo da ludujem i koliko god da sam reper, tada sam poprimio taj pank-rok oblik”, priča on.

“Rekao sam da ću, kada god budem imao priliku ići na njihov koncert, jer to što oni rade na bini, plus kada znaš koliko imaju godina, je nešto nevjerovatno”, tvrdi reper, koji bi volio da posjeti i Sea Dance, ali i da nastupi na bratskom festivalu Exita.

“Volio bih da odem i na Skrillexa, ali bih više volio da sam na Sea Danceu na bini nego u publici, jer nas domaćih izvođača nema puno tako da očekujem poziv i od njih”, priznaje vlasnik hita “No.1”.

Kada su u pitanju numere koje će izvesti na Exitu, Sivilo je izbor prepustio svojim fanovima, koje je pozvao da na Facebooku daju predloge.

“Pošto je veliki broj izvođača i imamo oko sat vremena, svi smo dobili prostora da izvedemo dvije ili tri pjesme. Mene više kupuje sama činjenica što ću biti na toj bini tako da sam izbor numera prepustio publici, jer će to biti naš zajednički momenat. Ljudi mi već šalju predloge i to baš dobre pa neće biti problem da sve stavim na papir i prebrojim glasove”, kazao je reper.

On je dodao da za sada vode “Bolje sjutra”, “Sam protiv svih” i “Kompleks”.

Bonus video: