RTCG ide na pobjedu u Tel Avivu: Gledaoci odlučuju ko će pjevati na Eurosongu

Žirija i publika odabraće superfinaliste Montevizije, a zatim će gledaoci odlučiti ko od njih putuje na Eurosong
2966 pregleda 15 komentar(a)
Učesnici Montevizije, Foto: RTCG
Učesnici Montevizije, Foto: RTCG

”D Moll Band”, Andrea Demirović, Monika Knezović, Ivana Popović Martinović i Nina Petković takmičiće se na večerašnjoj Monteviziji u dva kruga – prvo će žiri i publika odabrati dvoje superfinalista, a zatim će gledaoci odlučiti ko će od njih biti predstavnik Crne Gore na Eurosongu u Tel Avivu, najavio je RTCG.

“U prvom krugu zbrajaće se glasovi četiri žirija: stručni žiri, žiri radio stanica - iz 16 crnogorskih gradova, internacionalni žiri (glasaće neki od dosadašnjih evrovizijskih pobjednika ili šefovi delegacija) i televoting. Nakon prvog, imaćemo i drugi krug, a ko će od dvoje superfinalista biti pobjednik Montevizije, odlučiće isključivo gledaoci i slušaoci koju budu glasali putem sms poruka, dakle televotingom. Propozicije će biti detaljno objašnjene tokom same Montevizije, a svaki glas za svog favorita, ujedno, i šansa je više za gledaoce da baš oni budu izvučeni i pridruže se našem timu u Tel Avivu, gdje će uživati u dvije polufinalne večeri i grand finalu. Napominjemo da smo iz glasanja isključili sve zvanične, telefonske brojeve zaposlenih u RTCG”, navode iz Javnog servisa.

“Montevizija 2019, veliki je organizacioni zadatak za sve naše službe, a posebno za produkciju i tehniku. Reditelj je Darko Kamarit, urednik i voditelj Ivan Maksimović, kome će se na sceni pridružiti Ajda Šufta.

Specijalni gost je regionalna zvijezda Hari Mata Hari, koji će uz KIC pop hor zabavljati gledaoce dok se budu zbrajali glasovi. Biće to i prilika za vatreno krštenje nove HD mobilne tehnike TVCG”, dodaje se u saopštenju.

Montevizija

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić, poručio je da će “menadžment Javnog servisa uraditi sve da pobjednika spremi na način kako dolikuje Crnoj Gori“.

„Našeg predstavnika moramo tako da spremimo da pobijedi u Tel Avivu“, rekao je on.

Prenos Montevizije počinje u 21 čas. Pjesme učesnika objavljene su prošle sedmice, a na osnovu broja pregleda i lajkova na servisu Youtube, favorit je “D Moll”, dok je na drugom mjestu Ivana Popović Martinović.