Light Under The Mountain na Lake festu

Kotorski sastav osnovan je prije nešto više od dvije godine, a poznat je po bluz rok zvuku na klasičan američki način, kakav nije zastupljen u Crnoj Gori.
0 komentar(a)
Light Under The Mountain, Foto: Privatna arhiva
Light Under The Mountain, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.06.2016. 15:57h

Kotorski bluz rok bend Light Under The Mountain novo je potvrđeno ime ovogodišnjeg Lake festa, ekskluzivno saznaju "Vijesti".

Sastav koji čine Kristijan Đuranović (gitara, vokal), Danijel Petkovski (vokal, usna harmonika), Romeo Lukšić (gitara), Branko Marković (bas), Željko Samardžić (bubnjevi) i Goran Milojević (perkusije i prateći vokal) osnovan je prije nešto više od dvije godine, a poznat je po bluz rok zvuku na klasičan američki način, kakav nije zastupljen u Crnoj Gori.

Light Under The Mountain iza sebe ima nekoliko klupskih i festivalskih nastupa u Crnoj Gori i okruženju, među kojima se izdvaja onaj na Sea Rocku prošle godine kada je pokupio ovacije publike.

Bend ima nekoliko lajv snimaka objavljenih na YouTube servisu, a uveliko radi na albumu prvijencu za koji je najavljeno da će izaći do kraja ove godine.

Tekstovi kotorskog sastava su na engleskom jeziku, jer bend ima ambiciju da se probije na inostrano tržište.

Ovogodišnji Lake fest održaće se od 11. do 14. avgusta, pod pokroviteljstvom platforme Nikšićko Rock's i EPCG-a, a ranije je potvrđeno da će na Krupcu nastupiti Manu Čao, Bajaga, Majke, Nikola Vranjković, Rambo Amadeus, Kultur Shock, Yu Grupa, Kerber, Ritam Nereda, Stray Dogg, Sara Renar, DST, Lačni Franz, M.O.R.T, Dušan Petrović, TBF, Punkreas, Sivilo, Gužva u 16-ercu, Irish Stew of Sindidun, Zoon politikon, Mangrov i Voodoo.

Prvo festivalsko veče biće besplatno, karta za ostala tri dana košta 25 eura, a za jedan dan pojedinačno 10 eura.

Bonus video: