FESTIVAL NA KRUPCU

Lake Fest najavio nove zvijezde: Vranjković, Irish Stew i Mangrov

„Mnogo volim Lake fest, svake godine sam tu. Jednom sam svirao, nekoliko puta sam bio ton majstor”, kazao je je Vranjković
2 komentar(a)
Nikola Vranjković, Foto: Maja Kujundžić
Nikola Vranjković, Foto: Maja Kujundžić
09.02.2019. 20:17h

Novi potvrđeni izvođači ovogodišnjeg Lake festa su Nikola Vranjković, “Irish Stew of Sindidun” i “Mangrov”, ekskluzivno saznaju "Vijesti".

Vranjković, jedan od najcjenjenijih rok autora u regionu, nekadašnji član kultnog beogradskog benda “Block Out”, sa kojim je  već svirao na Krupcu,  kaže da prema Nikšiću gaji posebnu ljubav.

"Posljednju pjesmu sam radio sa 'Autogenim treningom', čiji članovi većinom dolaze iz Nikšića, tamo smo snimili i spot i tamo sam imao prvi koncert u Crnoj Gori sa novim bendom 2013, sve to me veže za taj grad. Osim toga, mnogo volim Lake fest i svake godine sam na tom festivalu. Jednom sam svirao, a nekoliko puta sam bio kao ton majstor. Upućen sam i u organizaciju, a puno muzičara koji su do sad tu nastupali nose jako lijepe utiske i radujem se što ću ove godine svirati na Krupcu", istakao je Vranjković. 

Poznati muzičar će na Krupcu imati svoj prvi festivalski nastup u Crnoj Gori, nakon nekoliko klupskih gostovanja, ali kaže da mu promjena ambijenta ne predstavlja problem.

"Prošle i pretprošle godine sam svirao na puno festivala i sad imam bend koji prilagođavam od festivala do festivala, tako da nemam problem. U Nikšić ću doći sa klasičnom rok postavom, tako da ono što je prilagodljivo klubovima ćemo raditi neki drugi put, a sad ćemo imati pravi festivalski rok koncert. Ja volim da sviram sve te varijante, a pjesama ima toliko da je veći problem koju ne svirati nego koju svirati", objašnjava on.

Saradnja sa “Treningom” samo je jedan od singlova kojima je Vranjković najavio svoj novi album na kojem će sarađivati sa kolegama iz brojnih poznatih bendova, a za koji je "Vijestima" ranije rekao da bi mogao biti i dupli. 

"Završio sam još dvije pjesme u međuvremenu, ali nisam se još bavio ekranizacijama. Ne znam koliko ću singlova puštati, radim na tom duplom albumu već dosta vremena. Jednostavno završavam jednu po jednu pjesmu, to ide prilično sporo i jako smo svi zadovoljni, mnogo ljudi učestvuje. Sigurno neću sljedećih mjesec dana objavljivati ništa, iako su singlovi spremni, mislim da ću sačekati jesen", istakao je muzičar.

“Irish Stew of Sindidun” je beogradski bend koji svira pank rok muziku inspirisanu tradicionalnim irskim motivima.  Mnogočlani sastav iza sebe ima tri izdanja (aktuelno je "New Tomorrow" iz 2011) i nekoliko nagrada, a publika u Nikšiću bila je u prilici da čuje ovu grupu prošlog ljeta na Bedem festu.

“Mangrov” će na Lake festu predstavljati lokalnu rok scenu. Jedan od najtalentovanijih bendova u Crnoj Gori poznat je po mješavini grandž i metal zvuka, osvojio je i prvo mjesto na Trebinjskoj gitarijadi. Već dugo radi na albumu prvijencu čiji se izlazak očekuje uskoro.

Lake fest će se održati od 11. do 14. avgusta, a nastupiće Manu Čao, Bajaga, Rambo Amadeus, “YU Grupa”, “Kerber”, 2Lačni Franz”, “Ritam ner eda”, “M.O.R.T”, “TBF”, “Punkreas” i Sivilo. Ulaznica za sve tri večeri košta 25 eura, a pojedinačno 10, osim prve noći koja će biti besplatna.

Repertoar će biti brži nego što je uobičajeno

Na repertoaru će se, kaže, sigurno naći saradnja  sa najpoznatijim crnogorskim alt-rok bendom “Autogeni trening” na pjesmi "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" sa kojom se prvi put u karijeri našao na regionalnoj MTV top listi "Domaćica", a pokušaće i da ispuni želje fanova, koji mu već šalju što žele da čuju.

"Mislim da ćemo odsvirati malo brži repetoar nego što je uobičajeno jer se iskreno nadam da ću kasnije imati još neke cjelovečernje koncerte u Crnoj Gori na kojima ćemo možda svirati i malo akustičnih stvari", kaže Vranjković.