S vremena na vreme i Šank na Bedem festu

Organizatori još nisu odlučili da li će se festival održati na istom mjestu kao prošle godine - imanju Petrovića ili na tvrđavi po kojoj je manifestacija dobila ime.
98 pregleda 0 komentar(a)
s vremena na vreme, Foto: Facebook.com/svremenana.vreme
s vremena na vreme, Foto: Facebook.com/svremenana.vreme
Ažurirano: 13.06.2016. 18:48h

Pioniri jugoslovenskog roka, grupa S vremena na vreme i jedan od najcjenjenijih hrvatskih pank bendova novije generacije Šank, pridružili su se spisku do sada potvrđenih izvođača Bedem festa koji će se u Nikšiću održati od 25. do 27. avgusta.

Pored njih na Bedemu će nastupiti i pobjednici HGF Demo festivala Tight Grips i pobjednici festivala Omladina From Another Mother, dok se očekuju imena pobjednika Zaječarske gitarijade i RTS Bunt Rock festivala koji će takođe gostovati u Nikšiću.

Direktor Bedem festa, koji će se ove godine održati pod sloganom "Vjeruj!", Petar Šundić priznao je da organizatori još nisu odlučili da li će se festival održati na istom mjestu kao prošle godine - imanju Petrovića ili na tvrđavi po kojoj je manifestacija dobila ime.

"Ambijent same tvrđave je nešto što nudi autentičnu atmosferu. Mi smo festival koji ne ide u komercijalne vode i brojnost i posjećenost nije naša mjerljivost, već kvalitet programa i kvalitet ljudi, koji tu zaista dođu zato što znaju, žele i osjećaju to zbog čega dolaze. U tom smislu, držaćemo vas još malo u neizvjesnosti", izjavio je Šundić.

Šundić je kazao da će i ove godine postojati festivalski kamp, te da će oni koji dođu na festival na biciklima dobiti besplatne ulaznice, a više informacija mogu dobiti na bedembike@gmail.com.

Direktor Bedem festa je najavio i da će biti pokrenuta likovna kolonija "Pogled sa Bedema" koja će ugostiti po pet neafirmisanih i afirmisanih likovnih stvaralaca. Ranije je najavljeno da će na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiti Drugi način, Aerodrom, Frenkie, Kralj Čačka, E-Play i Laka.

Bonus video: