Želi da svira gitaru bez obzira na oštećenje nervnog sistema

"Prema pravilima i mišljenju doktora, davno sam trebao otegnuti papke", izjavila je 71-godišnja rock zvijezda, koja je nedavno objavila svoj 23. studijski album "I Still Do"
0 komentar(a)
Erik Klepton, Foto: Shutterstock
Erik Klepton, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.06.2016. 16:20h

Rock zvijezda Erik Klepton priznao je da mu je oštećen nervni sistem, što mu otežava sviranje gitare. Renomirani muzičar izjavio je za magazin "Classic Rock" da još uvijek može svirati, ali je dodao da mu to u posljednje vrijeme stvara određeni napor.

"Imao sam dosta problema prošle godine. Počelo je s nižim bolom u leđima i pretvorilo se u perifernu neuropatiju. Naporno mi je svirati gitaru i morao sam da se pomirim sa činjenicom da se stanje neće poboljšati“, rekao je Klapton.

Gitara i muzika su njegov život, pa će mu dati snagu da se bori sa bolesšću perifernog nervnog sistema koja se prostire od korijenova kičmene moždine do slobodnih nervnih završetaka perifernih nerava.

"Prema pravilima i mišljenju doktora, davno sam trebao otegnuti papke", izjavila je 71-godišnja rock zvijezda, koja je nedavno objavila svoj 23. studijski album "I Still Do".

Klepton je stekao svjetsku slavu 1970. godine poznatim pjesmama, uključujući "Crossroads" i "Layla".

"Ne znam kako sam preživio, sedamdesete posebno. Iz nekog razloga sam se izvukao iz ralja pakla i dobio još jednu priliku", rekao je muzičar.

U 2013. godini Klepton je bio primoran da otkaže nekoliko koncerata zbog bolova u leđima.

Inače, periferna neuropatija od koje boluje, najviše se održava na bolove u rukama i nogama. Postoji veliki broj mogućih uzroka, uključujući i pretjerane konzumacije alkohola.

Bonus video: