Bitno je da shvatimo koja je naša misija na planeti

"U spotu se prikazuje strah i patnja, i cilj je da se skrene pažnja na mnoge ružne stvari koje je čovjek čovjeku spreman da uradi”, objašnjava Ramović
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2016. 14:33h

Crnogorski muzičar Samir Ramović nedavno je boravio u Švajcarskoj gdje je pod režiserskom palicom Harisa Dubice snimio spot za numeru “Tu sam ja”.

“Kako sam želio da spot bude što prije snimljen, uputio sam se u Švajcarsku kod Harisa koji je tamo već imao dosta ugovorenog posla. Ko zna kad bismo ga snimili, da nijesam otišao tamo. Inače, Haris je posljednje tri godine vlasnik nagrade za najbolji video u Švajcarskoj, a sviđaju mi se i njegovi spotovi koje je radio za Dina Merlina”, ispričao je Ramović .

“Haris mi je poslao sirovu montažu spota, izuzetno sam zadovoljan kako sve to izgleda. Video će biti malo drugačiji od svega što se radilo na ovim prostorima, kao što je i sama pjesma”, dodaje on. Radnja spota upravo podržava tekst pjesme, pa se u videu pojavljuju statisti svih rasa.

“Ovo je pjesma mira, a u spotu se pojavljuju razne nacije i rase ljudi. Prikazuje se strah i patnja, i cilj je da se skrene pažnja na mnoge ružne stvari koje je čovjek čovjeku spreman da uradi. To mi je i bila inspiracija kad sam pisao pjesmu, a cilj mi je da se barem jedna osoba dnevno, nakon što je presluša, zapita koja je u stvari misija njegova na ovoj planeti”, objašnjava Ramović . U spotu se pojavljuje i frontmen benda Piloti Zoran Kiki Lesendrić, autor aranžmana koji je ujedno svirao i gitaru.

“Kiki i ja smo u međuvremenu postali jako dobri prijatelji. On je prije svega jako dobar čovjek i veliki umjetnik. Za mene je već mnogo toga učinio, i jako sam mu zahvalan na tome”, ispričao je Ramović koji je u petak na Kikijevom koncertu u Beogradu bio gost.

“Bilo je baš mnogo ljudi. Kiki me je lijepo najavio i između ostalog je rekao da sam bio u X Faktoru. Iznenadio sam se koliko me je publika dobro prihvatila. Zajedno smo pjevali numeru “Nemirne noći” koju je Kiki snimio sa Tonijem Cetinskim, i pjesmu Zaboravljeni”, prisjetio se Ramović . Koncert Kikija i Pilota nije iskoristio da predstavi novu numeru.

“Moju pjesmu ću početi da pjevam na koncertima Pilota tek kada je objavim zajedno sa spotom. Još uvijek niko nije čuo pjesmu, sem moji prijatelji i saradnika. U pregovorima smo sa UNICEF-om da stanu iza ovog projekta, i u planu je da se snimi i verzija na engleskom jeziku”, nada se on.

Galerija

Bonus video: