Lačni Franz, Punkreas, Ritam nereda i M.O.R.T. na Lake festu

Već potvrđeni Čao, Bajaga, Rambo, YU grupa, Kerber, TBF i Sivilo
148 pregleda 0 komentar(a)
Lačni Franc, Foto: Privatna arhiva
Lačni Franc, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.06.2016. 10:16h

Poznati srpski pank rok sastav Ritam nereda, hrvatski rokeri M.O.R.T, kultni slovenački bend Lačni Franz i predstavnici nikšićke pank škole Punkreas pridružili su se izvođačima ovogodišnjeg Lake festa, saznaju "Vijesti".

Ritam nereda u Nikšić će doći u sklopu turneje na kojoj promoviše izdanje "To nisi ti". U pitanju je 11. album benda osnovanog 1987, koji sadrži 10 novih pjesama. Može se poslušati na Deezeru, a fizičko izdanje moguće je naručiti putem Facebook stranice benda. Ritam nereda jedan je od omiljenih bendova u Nikšiću, koji važi za grad panka, a na Lake festu je svirao 2012.

Grad pod Trebjesom iznjedrio je Punkreas, možda jedinog istinskog nasljednika DST-a, najpoznatije crnogorske pank grupe. Sastav iza sebe ima dva studijska izdanja, a uveliko radi na novom EP-u, pa će na Krupcu vjerovatno odsvirati neke od novih numera. U posljednje vrijeme Punkreas je bio jedan od koncertno najaktivnijih bendova u Crnoj Gori, išao nekoliko puta na turneje po regionu i šire, a ovog ljeta ga očekuje i prvi nastup na Exit festivalu.

Za M.O.R.T. šira javnost je čula tek nakon decenije rada i pobjede na Demofestu u Banjaluci 2013, koja je bendu kao nagradu donijela i snimanje prvog zvaničnog albuma "Odjel za žešće". Rokeri iz Sinja imali su prošle godine prve klupske svirke u Crnoj Gori, a sada na Krupac stižu u okviru ljetnje turneje "Na cesti" i promovisaće novi album "Tužna kocka".

Lačni Franz je 1979. osnovao slovenački kantautor Zoran Predin, a u narednom periodu postao je jedan od najbitnijih bendova ex- YU rok scene, poznat prije svega po ironičnim Predinovim tekstovima. Posljednji album objavili su 1994, a raspali se 1997, da bi se kasnije okupljali radi svirki.

Lake fest će biti održan od 11. do 14. avgusta na Krupcu, uz pokroviteljstvo platforme "Nikšićko Rocks" i EPCG, a ranije je potvrđeno da će nastupiti Manu Čao, Bajaga, Rambo Amadeus, YU grupa, Kerber, TBF i Sivilo.

Bonus video: