„Tango” ponovo najemitovaniji

“Zahvalni smo svim radio stanicama koje puštaju pjesmu i televizijama koje emituju spot, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji i dan danas plešu uz ritam našeg Tanga. Drago nam je što ta naša numera već dvije godine okupira etar”, kazao je “Vijestima” Dečak
58 pregleda 0 komentar(a)
Vatra, Foto: Privatna arhiva
Vatra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.06.2016. 13:33h

“Tango” hrvatskog sastava “Vatra” drugu godinu zaredom je zvanično najemitovaniji singl u toj zemlji, ali i jedan od najemitovanijih u regionu. Ovim rezultatom zadovoljan je vođa benda i autor pjesme Ivan Dečak.

“Zahvalni smo svim radio stanicama koje puštaju pjesmu i televizijama koje emituju spot, a posebnu zahvalnost dugujemo onima koji i dan danas plešu uz ritam našeg Tanga. Drago nam je što ta naša numera već dvije godine okupira etar”, kazao je “Vijestima” Dečak.

Sa “Tangom” su za 2014. godinu ovojili četiri nagrade Porin, među kojima je najznačajnija za “Pjesmu godine”, a Dečak ističe da se nijesu nadali da će i sa ostalim singlovima sa albuma “Zmajevi na vjetru” postići isti uspjeh.

“Tango je napravio čudesan rezultat, a kako mi ne razmišljao takmičarski, nijesmo se nadali tome da i ostale pjesme postignu isti ili čak bolji uspjeh. I sa singlovima “Saturn”, “Jantar”, “Kraj” stizali smo do prvih mjesta top lista, što je takođe uspjeh, pa je uslijedio poziv za naš akustični koncert u koncertnoj sali Vatroslava Lisinskog koji će se desiti krajem oktobra. Mnogi na taj koncert čekaju godinama, neki ga nikad ne dobiju, a nama taj poziv laska jer je “Vatra” bend koji je potekao iz garaže”, priznaje Dečak.

Iako se i ovdje slušaju svi singlovi sa aktuelnog albuma “Zmajevi na vjetru”, bend je samo jednom svirao u Crnoj Gori.

“Poziva nema, a sviramo redovno u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Nadam se da će te naše pjesme doći i do organizatora festivala i koncerata, pa da pozivi iz Crne Gore budu češći, jer znamo da tamo imamo dosta fanova”, ističe Dečak.

On otkriva da su za kraj promocije aktuelnog albuma ostavili naslovnu numeru, a već uveliko rade na novim pjesmama.

“Našli ste me u studiju gdje snimam jedan od dva, tri već pripremljena singla za novi album. A veću narednom publiku očekuju nove pjesme”, obećao je Dečak.

Bonus video: