TBF i Sivilo na Lake festu

"Pošto nismo često u Crnoj Gori, sigurno će biti šaren repertoar, sviraćemo i stare i neke stvari sa posljednjeg albuma"
2 komentar(a)
TBF, Foto: Facebook
TBF, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.06.2016. 08:16h

Nakon ljubitelja klasičnog ex YU rok zvuka, organizatori Lake festa obradovaće i repere najavom da će na popularnom festivalu u Nikšiću nastupiti The Beat Fleet i Sivilo, ekskluzivno saznaju Vijesti.

Dva izvođača koji na prilično različite načine koriste hip hop izraz pridružili su se već potvrđenim gostima koji će nastupiti na Krupcu od 11. do 14. avgusta, među kojima su Manu Čao, Bajaga i Instruktori, Rambo Amadeus, YU grupa i Kerber.

Splitski TBF u Crnu Goru će doći u sklopu turneje na kojoj promoviše aktuelni album "Danas sutra" koji je izašao krajem 2015. i osvojio brojne top liste, kao i nagradu Porin.

"Pošto nismo često u Crnoj Gori, sigurno će biti šaren repertoar, sviraćemo i stare i neke stvari sa posljednjeg albuma. Drago mi je da su nas pozvali, čuo sam sve najbolje o tom festivalu i jedva čekamo da dođemo. Znam da se Lake održava na prelijepom mjestu i da je odlična publika, a bacio sam pogled i na lajn ap posljednjih godina i vidio da je bio super", kazao je za "Vijesti" Luka Barbić iz TBF-a i dodao da su on i ekipa u Crnoj Gori svaki put bili vrhunski primljeni, pa očekuje da i sada ne bude drugačije.

On je kazao da imaju konstantnu komunikaciju sa fanovima putem društvenih mreža.

"Javi se svako malo neko, uglavnom pitaju kad ćemo doći. Pa evo dolazimo u Nikšić, ali nadam se da će biti još koncerata. Nismo u posljednje vrijeme imali poziva, osim za Asfaltiranje prošlog ljeta, ali smo bili bukirani u tom periodu", otkrio je splitski muzičar.

Aktuelni album TBF-a nije razočarao publiku i kritiku, a bend je i dalje koncentrisan na njegovu promociju, pa se još nije bacio na novi materijal, kazao je Barbić. Nedavno je objavljen spot za treću singl "Tremor", za koji su Splićani iskoristili snimke kućnih ljubimaca koje su im dostavili fanovi.

"Imamo u planu još jedan spot da napravimo ovo ljeto, a onda ćemo vidjeti što dalje. Do jeseni ćemo sigurno početi da radimo na pjesmama za novi album", istakao je Barbić.

Za razliku od Splićana, trenutno najpopularniji podgorički reper Sivilo uveliko radi na novom materijalu, nasljedniku mikstejpa “Ljeto kada su me krunisali”. Njegov prošlogodišnji projekat odjeknuo je kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, a sa prvim singlom "No. 1" Sivilo se dvije sedmice našao na vrhu regionalne MTV liste "Domaćica".

Reper je nedavno pozvao bitmejkere zainteresovane za saradnju da mu se jave povodom rada na novom albumu.

Sivilo je prošle godine nastupio na maloj bini Lake festa kod Doma revolucije, a sada će se oprobati i na glavnom stejdžu.

Lake fest će biti održan od 11. do 14. avgusta na Krupcu.

Bonus video: