YU grupa i Kerber na Lake festu

“Festival je poznat, mnogo grupa iz Srbije je učestvovalo, a pošto redovno ljetujem u Crnoj Gori, htio - ne htio morao sam da čujem za njega”
188 pregleda 4 komentar(a)
YU grupa, Foto: Privatna arhiva
YU grupa, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.06.2016. 08:46h

Ljubitelje klasičnog jugoslovenskog rokenrola ove godine na Lake festu očekuje prava poslastica u vidu YU grupe i “Kerbera” koji će nastupiti na Krupcu, kako ekskluzivno saznaju "Vijesti".

Kultni bendovi koji su zlatnim slovima upisali svoja imena u istoriju jugoslovenskog rokerola prvi put će svirati na popularnom festivalu, o kojem su,kažu, čuli sve najljepše.

"To je poznat festival, mnogo grupa iz Srbije je već učestvovalo, a s obzirom da svake godine redovno ljetujem na crnogorskom primorju, htio - ne htio morao sam da čujem za Lake fest. Očekujemo odličan prijem, a prvenstveno želimo da bude lijepo, sunčano i toplo vrijeme i onda će sve biti lako", kazao je za "Vijesti" Žika Jelić, jedan od osnivača “YU grupe”.

Jedan od najvećih i najdugovječnijih jugoslovenskih bendova u Nikšić će doći na krilima promocije novog albuma "Evo stojim tu" koji je prije dva mjeseca ugledao svjetlost dana. Tako će trećina repertoara biti posvećena novom izdanju, a ostatak će sadržati evergrin hitove kao što su "Od zlata jabuka", "Kosovski božuri", "Crni leptir" i drugi, najavio je Jelić.

"Album je naišao na odličan prijem i kritike i kolega rokera, čije mi je mišljenje najbitnije, jer su oni vrlo iskreni i ne bi ni komentarisali da im se ne sviđa. Pogotovo smo zadovoljni reakcijom na zvaničnoj promociji u Ateljeu 212, gdje je bilo oko 150 zvanica šarenih struktura i svi redom su izrazili pohvale", kazao je frontmen Yu grupe.

Novi album sadrži deset pjesama, a Jelić je otkrio da je plan da se bar za njih šest snime spotovi. Sljedeća na redu za ekranizaciju je "Žao mi je što nisam to" za koju je tekst pisao Bora Čorba, a spot će dobiti i Jelićeva omiljena pjesma sa novog izdanja "Na krilima vetra", koja je inspirisana folklorom.

Iza Jelića je iskustvo za poštovanje - 54 godine bavljenja rokenrolom, 46 godina u “YU grupi”. On kaže da nije ni slutio da će mu rok muzika biti životni poziv kada je počeo da se bavi sa njom.

"Osjećaj je odličan, ispunjen sam i zadovoljan saznanjem da sam se bavio poslom koji neizmjerno volim, rokenrolom u koji sam se još kao dječak od 14 godina zaljubio. Kad sam čuo prve električne gitare i legendarnog ElvisA Prislija, definitivno sam se inficirao tom vrstom muzike i to me drži do danas. Život rokera nije ni malo lak, pogotovo na našim prostorima, ali da sam htio da jurim neku materijalnu dobit ne bih se bavio rokom", ističe on.

Poznati roker smatra da je muzika koju voli na ovim prostorima spala na niske grane u odnosu na njen status nekada, ali ono što ga hrabri je što vidi da rokenrol ima sve više pristalica među mladima.

Ovogodišnji Lake fest održaće se od 11. do 14. avgusta, a ranije je potvrđeno da će na Krupcu nastupiti Manu Čao, Rambo Amadeus i Bajaga. Ulaz na prvu festivalsku noć biće besplatan, ulaznica za ostale tri večeri košta 25 eura, a pojedinačno za jedno veče 10 eura.

Bonus video: