Život se pretvorio u društvene mreže

„Selfi štap je sjajan i u računanju, kad vam neko nešto duguje, njim lako svodite račune”
53 pregleda 1 komentar(a)
Našao više namjena selfi štapu: Biške, Foto: Privatna arhiva
Našao više namjena selfi štapu: Biške, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.06.2016. 12:22h

Frontmen sastava “Pero Deformero” Goran Biševac Biške objavio je novi singl. U pitanju je numera “Selfi štap”, nastala, prema njegovim riječima prije više od godinu dana, a za inspiraciju mu je poslužilo to što danas gotovo svi imaju na društvenim mrežama fotografije napravljene uz pomoć tog predmeta.

“Čini mi se da nam se život pretvorio u društvene mreže i svi kopiramo jedni druge, kao u vrtiću. Nekako upadamo u kolotečinu i to postaje naša svakodnevica. Tako je i nastala ova numera kao polukritika društva, pa sam tako i ja gledajući sve moje prijatelje na Facebooku koji svakodnevno izbacuju fotografije napravljene selfi štapom, riješio da sebi kupim jedan”, priča za “Vijesti” Biške. Iako je pjesma nastala prije godinu dana, Biške je tek na nagovor prijatelja odlučio da je snimi.

“Vojvođanin sam, a nas bije glas da smo lijeni. I tako sam obećavao sebi da ću je snimiti danas, sjutra i prođe i godina. Vjerovatno je ne bih snimio nikad da me prijatelj, kome se pjesma svidjela, nije svakodnevno “pritiskao”, jer nikako sebe svo ovo vrijeme nijesam mogao da natjeram da to uradim”, ispričao je Biške.

Kako bi dočarao riječi pjesme, sve kadrove za spot snimio je mobilnim telefonom.

“Maksimalno sam iskoristio svoj selfi štap u želji da spot bude autentičan i da ljudi zaista vide kako izgleda kadar iz te perspektive”, objašnjava Biške.

Kako u pjesmi kaže “Kad ga ne bi imo ja bi odma umro, život mi se s njime načisto obrno”, Biške priznaje da je našao široku upotrebu selfi štapa.

“Sad njim mogu da bijem djecu (smijeh). Za razliku od većine, ja sam mu našao široku lepezu korišćenja, jer sa njim kad ga razvučete možete svašta da dohvatite, takođe može da vam posluži da recimo do vas dogurate daljinski od televizora. Sjajan je i u računanju, kad vam neko nešto duguje, njim lako svodite račune, zato preporučujem svima da nabave jedan”, poručuje Biške.

Poznati muzičar poznat je po tome što snima spotove, pa obećava da će selfi štap nastaviti da koristi i za rad na vizuelizaciji pjesama, kako za sebe, tako i za druge izvođače.

“Sa selfi štapom sam snimio još jedan spot, a naravno da ću nastaviti da ga koristim i u te svrhe. Sad tek vidim pravu vrijednost imanja selfi štapa”, zaključuje Biške.

Prvo sam naučio normalno da pjevam, pa onda trilere

Za razliku solo pjesama i onih koje radi sa Perom Deformerom, u numeri “Selfi štap” Biške je pokazao svoje reperske sposobnosti (u strofama), dok u refrenu nema narodnjačkih trilera po kojima je poznat. “Odrastao sam uz potpuno drugačiju vrstu muzike, i ova numera je najpribližnija tome što privatno slušam. Međutim, davno sam ukapirao da naša regija najbolje reaguje kad se tu ubaci po koji triler, nekako im je srcu bliže. Ipak, riješio sam da ovu numeru otpjevam na standardan način i pokažem da mogu i to. Svjestan sam da je publika iznenađena, ali ipak sam prvo naučio normalno da pjevam, pa sam tek onda trilere”, otkriva Biške.

Bonus video: