Manu Chao na Lake festu, cijene ulaznica iste kao ranije

Svjetska atrakcija će nastupiti posljednjeg dana festivala, odnosno 14. avgusta
0 komentar(a)
Manu Chao, Foto: Beta
Manu Chao, Foto: Beta
Ažurirano: 30.05.2016. 11:58h

Svjetski poznata rok zvijezda Manu Čao predvodiće lajn ap ovogodišnjeg izdanja Lake festa, na kojem će nastupiti u nedjelju 14. avgusta, saopštili su organizatori na konferenciji za medije održanoj danas u "Montenegro pabu" u Podgorici.

Osim poznatog francuskog muzičara i njegovog pratećeg benda La Ventura potvrđeno je da će na Krupcu, gdje će se Lake fest održati od 11. do 14. avgusta, nastupiti i Bajaga i Instruktori, a ranije je najavljen nastup Ramba Amadeusa. Bajaga i Rambo će nastupiti prve festivalske večeri 11. avgusta, koja će u saradnji sa Odborom za organizaciju proslave 10 godina obnove nezavisnosti biti besplatna, a organizatori su najavili da će tog dana na Krupcu publiku zabavljati i nekoliko crnogorskih izvođača.

Za ostala tri dana festivala cijena ulaznice će ostati ista kao i prošlih godina - 25 eura, dok će ulaz na pojedinačno veče koštati deset eura. Prodaja karata krenuće od 1. juna. Boravak u kampu organizatori neće naplaćivati, ali će posjetioci koji dolaze sa strane morati da plate boravišnu taksu od 50 centi po danu.

Organizatori Lake festa inače su Manu Čaoa pokušali da dovedu još 2013, kada je njegov nastup bio i najavljen, ali je kasnije otkazan.

"Manu Čao će na Lake festu imati ekskluzivan nastup za ex Yu prostor. S obzirom da dolazi na Sziget festival u Mađarskoj uoči Lake festa, ukazala se prilika da ga dovedemo, koju smo iskoristili. Uvjereni smo da će njegovo gostovanje značajno uticati na porast broja posjetilaca na Krupcu. Što se tiče ostalih izvođača, svi nastupi su dogovoreni, samo nisu još utvrđeni termini, a može se očekivati da lajn ap bude poznat za 15-20 dana", saopštio je direktor festivala Peđa Zečević.

On je istakao da se od Lake festa svake godine očekuje korak više, te da to nije lako bez velike finansijske injekcije, pa se zahvalio partnerima festivala EPCG i nikšićkoj Pivari, koji su od početka uz ovu manifestaciju. Kazao je i da Lake fest svih ovih godina ima podršku opštine Nikšić i Nacionalne turističke organizacije, ali da ona nije na onom nivou koji organizatori očekuju.

"Nisam zadovoljan podrškom države, smatram da zaslužujemo više, jer više doprinosimo punjenju državnog budžeta nego što dobijamo. Ali imamo dobru komunikaciju sa državnim institucijama i nadam se da će ona uroditi povećanjem podrške, koja iz godine u godinu raste", kaza je Zečević i dodao da je Lake fest brend koji je postao prepoznatljiv i van granica Crne Gore.

Predstavnik opštine Nikšić Radoš Šućur istakao je značaj festivala za lokalni turizam i ekonomiju i dodao da će grad u narednom periodu pokušati na adekvatan način da odgovori na doprinos Lake festa.

"Ove godine slavimo 120 godina postojanja i sa tim u vezi Lake fest će biti i posebno slavljenički obojen", najavila je Anđela Kadović iz nikšićke Pivare i dodala da će se nastaviti kampanje društvene odgovornosti poput "Kad pijem ne vozim" i "Rock 'n' Recycle" u okviru koje one koji sakupe najviše flaša očekuju vrijedne nagrade.

"Prethodne tri godine sakupili smo preko 80 hiljada plastičnih čaša koje su kasnije reciklirane", dodala je ona.

Eleonora Albijanić iz EPCG je kazala da firma koju predstavlja, pored toga što će organizatorima ustupiti zemljište na Krupcu, takođe finansijski podržati Lake fest, dok je Nina Vukčević iz NTO objasnila da je ovaj festival prepoznat kao manifestacija od velikog značaja za turističku ponudu Crne Gore.

"Broj posjetilaca Lake festa svake godine raste, ne samo iz regiona, nego i šire. To govori koliko je festivalski turizam značajan", izjavila je ona.

Zečević je otkrio i da je godine započeta saradnja Lake festa i još jednog popularnog crnogorskog festivala Sea Dancea, za koju je kazao da se nada da će se u budućnosti proširiti, "kako bi se zajednički borili protiv poplave šunda i kiča". Predstavnica Sea Dancea Marija Vujović izjavila je da je gostovanje Manu Čaoa plod ove saradnje.

"Sea Dance je u prethodne dvije godine etablirao kako Budvu, tako i Crnu Goru kao turističku destinaciju sa vrhunskom festivalskom ponudom. Naša želja ujedno je da u narednom periodu kroz razvoj saradnje sa Lake festivalom, ali i sa ostalim festivalima pozicioniramo Crnu Goru kao jednu od vodećih festivalskih turističkih destinacija i ponudu visoko kvalitetnih zabavnih sadržaja dodatno unaprijedimo i obogatimo", istakla je ona.

Organizatori su saopštili da će sve informacije vezane za šesti Lake fest narednih dana biti dostupne na zvaničnoj web stranici festivala lakefest.me i oficijelnoj Facebook strani.

Bonus video: