Vitez Đurović objavio singl „Ti sve znaš”

Muzikom se, kako kaže, bavi cijeli život, a talenat je naslijedio od roditelja, takođe muzičara. Prve autorske pjesme napisao je još kao srednjoškolac, a najznačanija od njih je upravo “Školarac” koju je napisao sa 18 godina.
90 pregleda 2 komentar(a)
Uz desetak objavljenih, još toliko pjesama čekaju da budu snimljene: Vitez Đurović, Foto: Privatna arhiva
Uz desetak objavljenih, još toliko pjesama čekaju da budu snimljene: Vitez Đurović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.05.2016. 15:51h

Mladi hercegnovski umjetnik Miloš Govedarica aka Vitez Đurović godinama se bavi muzikom. Iza sebe ima nekoliko singlova, a u ponedjeljak je objavio još jedan “Ti sve znaš” koji prati zanimljiv spot.

Muziku, tekst i aranžman za pomenutu pjesmu potpisuje sam Vitez , a i ovoga puta, kao i do sada, kad je promocija iste oslonio se samo na Youtube kanal izdavačke kuće “Enerđija Records” i Soundcloud gdje se njegov uradak može preslušati.

“Slao sam redakcijama mejlove, ali sem nekih radio-stanica nijesam dobijao odgovore. Inače, nemam neko marketinško iskustvo, pa za sada nemam drugog načina, sem Interneta da promovišem ono što radim”, ističe u razgovoru za Vijesti Vitez Đurović .

Muzikom se, kako kaže, bavi cijeli život, a talenat je naslijedio od roditelja, takođe muzičara. Prve autorske pjesme napisao je još kao srednjoškolac, a najznačanija od njih je upravo “Školarac” koju je napisao sa 18 godina.

Vitez nije poput svojih mlađih kolega, koji popularnost dobijaju zahvaljujući muzičkim takmičenjima, jer kako kaže, takve emisije mu se ne sviđaju.

“Želio sam da se publici predstavim kroz svoju poeziju i autorski rad koji je prožet ličnim osjećanjima”, objašnjava on.

Želja mu je, kao i većini muzičara, da snimi album, a iako je objavio desetak pjesama, u svom opusu ima makar još toliko koje čekaju da budu snimljene.

“Treba dosta novca za sve to, pa su uglavnom pjesme snimljene u nekim kućnim varijantama. Svakako da sve to ne bih mogao bez pomoći prijatelja, Petra Kraljevića i Nikole Krivokapića koji vode dva nezavisna kanala za prezentaciju muzike”, ističe Vitez .

Smatra da je problem što njegove pjesme još nijesu došle do publike i manjak prostora da svoj rad prezentuje.

“Nemate gdje i kome da predstavite to što radite. Konkurisao sam za Exit, prošao prvi krug i sve je ostalo na tome. Čekam i dalje poziv sa nekog festivala da mi dozvole da prezentujem autorsku muziku.

Do sada sam svirao na nekim lokalnim festivalima u Herceg Novom, ljudi su me zvali jer me poznaju. Nadam se da će se uskoro otvoriti i ostali gradovi”, nada se on.

Za svoje pjesme ističe da su nastale u različitim momentima, zato je svaka priča za sebe, a i sam sluša više muzičkih žanrova, pa se uticaj pojedinih, čuje i u njegovom autorskom radu.

Na nastupima njegova muzika zvuči mnogo tvrđe zvuči

Vitez svoje pjesme na svirkama izvodi uz električnu gitaru koju sam svira, kao i bubanj i bas gitaru koje ga prate, pa one, kako kaže, uživo zvuče mnogo tvrđe.

“To su moji drugari iz Novog sa kojima sviram na nastupima. Šteta je što u Crnoj Gori ta autorska scena nije toliko jaka. imamo dosta bendova, ali gotovo da svi rade obrade, pa ako radiš autorsku muziku, publici si nezanimljiv. No eto, kad sviram, trudim se da se prilagodim situaciji, pa provučem i moje autorske pjesme, a jedino moji drugovi koji dođu na svirku znaju ko ih zaista pjeva”, iskren je Vitez .

Bonus video: