Bedem fest: Stižu Aerodrom, Laka i Frenkie

Ovogodišji Bedem fest biće održan poslednjeg vikenda avgust,a od 25 do 27, a bogat program ujedinjen je oko novog koncepta pod nazivom „Vjeruj“
71 pregleda 0 komentar(a)
Jurica Pađen, Foto: Wikimedia
Jurica Pađen, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 27.05.2016. 10:45h

Nova imena na ovogodišnjem sedmom Bedem festu su zagrebački rok sastav“Aerodrom“, hip hop muzičar „Frenkie“ i Elvir Laković, poznatiji kao sastav „Laka“, objavili su organizatori.

Ovogodišji Bedem fest biće održan poslednjeg vikenda avgust,a od 25 do 27, a bogat program ujedinjen je oko novog koncepta pod nazivom „Vjeruj“.

Organizatori su već objavili da će u Nikšiću ovoga avgusta nastupiti Drugi način, E-play, Kralj Čačka i IrieFM.

„Aerodrom, okupljen oko Jurice Pađena, osnovan je 1978.godine, a njihovi hitovi, kao što su „Fratelo“, „Što si u kavu stavila“, „Stavi pravu stvar“ i mnogi drugi obilježili su cijelu jednu dekadu nekadašnje jugoslovenske rok scene, i danas su prepoznatljive i rado slušane pjesme među svim generacijama“, podsjetili su organizatori.

Bend se ponovo aktivirao 2000.godine, a nedavno je objavio singl „Od sjutra ne pušim“, koji najavljuje novi album.

Laka poznat po čuvenom hitu „Pokušaj“ sa kojom je predstavio BiH na Evrosongu 2008. godine, nedavno je objavio novi singl pod nazivom „Životinje“, koji će se naći na trećem studijskom albumu, koji je u pripremi..

Jedan od najboljih hip hop umjetnika ovih prostora – Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, iza sebe ima brojne albume, saradnje i koncerte, ali i priznanja Frenkie, koji je početke napravio u „Disciplinskoj komisiji“ u Tuzli, nedavno je objavio svojevrsnu „the best of“, kompilaciju „Reexperience“.

Bedem Fest će učestvovati na mnogobrojnim partnerskim festivalima u regionu, koju su u toku ili koji se uskoro očekuju. Tako će u stručnom žiriju, kao počasni član, na jubilarnom 20-om izdanju zagrebačkog demo festivala HGF, čiji pobjednik će nastupiti na Bedem Festu, biti i prvi čovjek Bedem Festa, Petar Šundić.

I pobjednici subotičkog festivala Omladina nastupiće na Bedem festu.

„Zahvaljujuci saradnji sa Nacionalnom turistickom organizacijom Bedem Fest je i ove godine zastupljen na beogradskom Manifestu, gdje će pored izložbenog prostora u zoni Culture Shock-a imati učešće i u programskom dijelu“, istakli su organizatori Bedem festa.

Sezona svirki koje najavljuju sedmi Bedem fest počinje u petak u nikšićkom klubu „Floyd“ gdje će nastupiti novosadski sastav Šinobusi.

Bonus video: