Bilu Kozbiju prijeti kazna od 10 godina zatvora

Kozbi je optužen za drogiranje i zlostavljanje bivše radnice Univerziteta Templ
0 komentar(a)
Bil Kozbi, Foto: Reuters
Bil Kozbi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.05.2016. 12:27h

Američki sud je naredio glumcu i komičaru Bilu Kozbiju da se pojavi na suđenju zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, javlja BBC.

Sedamdesetosmogodišnji Kozbi je optužen za drogiranje i zlostavljanje bivše radnice Univerziteta Templ u njegovom domu u blizini Filadelfije 2004. godine.

Slučaj je ponovo otvoren prošle godine nakon što je više od 40 žena optužilo glumca za slične napade. Datum početka suđenja nije određen.

Kozbi je na optužbe odgovorio tvrdnjom da su svi odnosi bili dobrovoljni sa obje strane. Policija je pročitala izjavu žene koja je optužila Kozbija, a radi se o Andrej Konstand, koja živi u Torontu.

"Rekla sam mu da ne mogu da pričam, počela sam da paničim", izjavila je Konstand 2005. godine nakon incidenta i rekla da ju je Kozbi seksualno zlostavljao nakon što joj je dao tri plave pilule. Rekla je da je osjetila vrtoglavicu, te da nije mogla da hoda.

Kozbi je odgovorio da mu pomenuta žena nije rekla da prestane tokom odnosa. Uprkos tome, suočava se s optužbama za zlostavljanje u nekoliko američkih država.

Glumca je optužilo više od 40 žena, ali je većina slučajeva zastarjela. Tužba na koju se odlučila Konstand je jedina za koju Kozbi mora da odgovara. Ukoliko bude osuđen, mogao bi da dobije kaznu od 10 godina zatvora.

Bonus video: