Zoon politikon prati basistu na kruzer

"Jovan definitivno napušta bend sad. Nismo htjeli da pravimo još jednu pauzu ili da mijenjamo aranžmane, nego smo odlučili da mu pronađemo zamjenu. To će biti Milan Gezović", kazao je Ilija
411 pregleda 0 komentar(a)
Zoon politikon, Foto: Privatna arhiva
Zoon politikon, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.05.2016. 09:21h

Svirka koju će podgorički rok bend Zoon politikon imati u kafe "Berlinu" u Podgorici u četvrtak 26. maja neće biti ista kao prethodne. Biće to posljednji nastup originalne postave benda koji će nakon toga napustiti jedan od osnivača, basista Jovan Gajević.

Kako je "Vijestima" otkrio njegov brat i frontmen Ilija Gajević, Jovan će raditi na kruzeru u inostranstvu i duži period neće moći da se posveti bendu. Zato će ovo biti njegova oproštajna svirka. Slično se desilo i sa najpopularnijim crnogorskim alt rok bendom Autogeni trening, čija dva člana - Dino Kapetanović (vokal, gitara) i Bojan Bojanić (bubnjar) su takođe napustili Crnu Goru trbuhom za kruhom.

Zoon politikon je i ranije bio u situaciji da mora da nadomjesti to što Jovan nije tu, kada je basista prije dvije godine studirao u inostranstvu. Tada je bend fukcionisao kao bas/bubanj dvojac i prilagođavao pjesme novim aranžmanima, ali sada to ne žele da rade.

"Jovan definitivno napušta bend sad. Nismo htjeli da pravimo još jednu pauzu ili da mijenjamo aranžmane, nego smo odlučili da mu pronađemo zamjenu. To će biti Milan Gezović", kazao je Ilija.

On je otkrio da Zoon politikon već mjesec dana vježba sa Gezovićem i da je već spreman za svirke u novoj postavi.

"Znamo ga odavno, znamo kakav je muzičar i čovjek i nekako se sam nametnuo kao neko ko bi se idealno uklopio. On je iz prve prihvatio. I kad se vidi njegov odnos na probama mislim da je prava osoba za to. Za sad nas samo prati, radi što mu mi diktiramo, ali kapiram da kad budemo radili nove pjesme sa njim da će se vidjeti i njegov autorski doprinos", ističe Ilija.

Na pitanje kako je ostatak benda na emotivnom nivou prihvatio Jovanov odlazak, Ilija kaže da će se to sigurno osjetiti, ali da možda i dobre stvari proiziđu iz toga, poput saradnje sa Gezovićem.

Kada je u pitanju predstojeća svirka, na njoj publika neće biti u prilici da čuje ništa novo, niti je spremljen neki poseban program u čast Jovanovog oproštaja.

"U posljednje vrijeme smo imali više uspješnih svirki u Podgorici, pa smo htjeli da ponovimo isti ambijent. Nismo radili na novom materijalu, jer smo sa novim basistom spremali stari. Ali ćemo svirati neke stare stvari koje nismo baš odavno", najavljuje frontmen Zoona.

I još jednom ističe da Jovanov odlazak ne znači i pauzu. Naprotiv, podgorički bend ćemo biti u prilici da slušamo uživo opet vrlo brzo nakon ove svirke.

"Imamo već neke pozive, ali ne smijemo još da otkrivamo o čemu se radi. U svakom slučaju, sviraćemo sigurno preko ljeta", obećava Ilija.

Nastup će u četvrtak početi od 22.30, a ulaz će biti besplatan. Zoon politikon iza sebe ima tri EP-a i jedan LP, a aktuelno izdanje je "Pu, spas za sve nas!" iz 2015.

Bonus video: