Skretanje s puta joj uništilo karijeru

"Ne radim ovo da bi me obožavali ili mi se divili, da bih zaradila novac ili bila uspješna. Radim ovo da uradim nešto odlično. Na kraju sam pomislila 'Možda neću raditi ovo uopšte'", otkrila je Dafi
0 komentar(a)
Izbacila slike iz studija, Foto: Vevo.com
Izbacila slike iz studija, Foto: Vevo.com
Ažurirano: 25.05.2016. 13:26h

Pjevačica Dafi predstavila je svoj debi album iste godine kad i Adele. I dok je Adel postala superzvezda, Dafi je praktično nestala sa scene objavom svog drugog albuma "Endlessly" 2010. godine.

Nakon osvojenog Gramija, tri Brit nagrade, prodatih devet miliona kopija debi albuma "Rockferry", Dafi je bila na putu da postane najveća velška soul pjevačica, no kada je potpisala ugovor sa Diet Colom vrijedan 35 miliona funti, stvari su krenule u lošem smjeru.

Uspjeh je učinio da se Dafi osjeća neprijatno.

"Život se tako zakomplikovao. Postalo mi je teško da budem u muzičkom svijetu kao dvadesetpetogodišnja žena", rekla je u intervjuu za časopis "You" 2011. godine.

“Zašto radim ovaj posao? Ne radim ovo da bi me obožavali ili mi se divili, da bih zaradila novac ili bila uspješna. Radim ovo da uradim nešto odlično. Na kraju sam pomislila 'Možda neću raditi ovo uopšte'", otkrila je.

Dafi je završila na sudu sa bivšom menadžerkom Angelom Beker koja je tvrdila da joj pjevačica duguje 200 hiljada funti i da je prekrišila ugovor kad ju je otpustila.

Tad je muzičarka ostala bez čitavog tima oko sebe, pa su otkazani njeni nastupi u Monaku i Dubaiju i nakon čega se rijetko pojavljivala na sceni. Tačnije, pojavila se samo na nastupu u Njujorku 2013. godine kako bi odala počast Edith Piaf.

Nekad jedna od najperspektivnijih imena britnaske muzikr, Dafi je potpuno nestala nakon drugog albuma.

"Skrenula je sa puta i to ju je uništilo", rekao je gitarista Bernard Butler koji je radio s njom na albumu "Rockferry".

Prošlog septembra, 31-godišnja pjevačicaobjavila je tri nove pjesme bez mnogo galame. Glumila je u filmu "Legend".

Tokom marta i aprila pjevačica je objavila nekoliko fotografija iz studija sa svojim bendom, što potvrđuje njen povratak na scenu.

Bonus video: