Organizatori Spring Breaka: Šest hiljada ljudi na Kamenovu

Uporedo sa otvaranjem kapija festivala, počeo je i prvi šampionat u motonautici u Crnoj Gori
85 pregleda 0 komentar(a)
Spreing Break 2016, Foto: Spring break
Spreing Break 2016, Foto: Spring break
Ažurirano: 23.05.2016. 17:04h

Na šestom izdanju Spring Break Montenegro festivalu, koji se održao u nedjelju na budvanskoj plaži Kamenovo, prisustvovalo je šest hiljada fanova elektronske i hip hop muzike, saopštili su organizatori tog događaja.

Zvijezda festivala bio je DJ i producent Umek koji je binu preuzeo od Lee Dobričić, pola sata nakon ponoći, a prije njih nastupio je kotorski hip hop duo Who See. U okviru festivala nastupili su i Salt&Peper, Pick A Boo, Maraku, C.S.K., Iks-Oks i Raven, a žurka a plaži Kamenovo potrajala je do ranih jutarnjih časova.

“Uporedo sa otvaranjem kapija festivala, počeo je i prvi šampionat u motonautici u Crnoj Gori, koji je nesumljivo upotpunio program samog festivala. Takmičari su napravili pravi spektakl na vodi dok su bili praćeni dobrom muzikom i atmosferom. Najbolji u svojim klasama dobili su vrijedne nagrade a pored toga, imaće i tu čast da predstavljaju reprezentaciju Crne Gore u ovom sportu”, kazali su organizatori.

“Spring Break Montenegro festival je i ove godine dokazao da se Crna Gora, već šestu godinu za redom, može pohvaliti svojim nacionalnim festivalskim proizvodom, koji je plod rada nekolicine lokalaca sa jednim ciljem – promovisati kulturu open air festivala, dobru muziku i okupljati više generacija i ukusa na jednom mjestu”, piše u saopštenju.

“I pored velikih materijalnih poteškoća kao i nedostatka adekvatne podrške od državnih organa, Spring Break Montenegro je uspio pokazati svoju ulogu u predsezonskom turizmu okupljanjem većeg broja posjetioca iz regiona”, dodali su organizatori, naglašavajući da je “budućnost Spring Breaka neizvjesna”.

“U godinama koje slijede to će isključivo zavisiti od činjenice koliko će nas nadleženi državni organi, ozbiljnije 'uvrstiti' u svoje budžetske planove, s obzirom na to da šest godina rada i evolucije jednog domaćeg open air festivala nije zanemarljivo”, poručili su ispred festivala.

Bonus video: