Članovi RATM, Public Enemy i Cypress Hill oformili supergrupu

Grupa je zapalila fanove tvitom sa heštegom #TakeThePowerBack
70 pregleda 3 komentar(a)
čako, Foto: YouTube
čako, Foto: YouTube
Ažurirano: 19.05.2016. 17:06h

Članovi kultnih grupa Rage Against the Machine, Public Enemy i Cypress Hill osnovali su supergrupu Prophets of Rage, a vijest o njihovom okupljanju koju su prenijeli američki mediji izazvala je ogromno oduševljenje fanova pomenutih bendova.

Nakon pet godina koje su prošle bez ikakvih aktivnosti najpoznatijeg "angažovanog" rok benda Rage Against the Machine, grupa je zapalila fanove kratkim tvitom sa heštegom #TakeThePowerBack.

Američki rokeri su putem društvene mreže Twitter uputili fanove na ProphetsOfRage.com, a koliko su ljubitelji njihovog rada željno čekali povratak RATM-a dovoljno govori podatak da je pomenut sajt oboren zbog prevelike posjete.

Kao sve kriptične poruke, fanovi su tvit poznatog benda odmah počeli da dešifruju koristeći svaki mogući podatak do kojeg se moglo doći. I dok je pomenuti hešteg očigledno uzet iz naslova jedne od pjesama RATM-a, "Prophets of Rage" je naziv pjesme još jedne grupe poznate po oštrim društveno-političkim tekstovima, američkih repera Public Enemy.

Na web sajtu i posterima koji su se pojavili širom Los Anđelesa, odakle je RATM, pojavili su se simboli u crvenoj, crnoj i bijeloj boji na kojima se vidi čovjek koji podiže šaku u vazduh.

Odmah su počele spekulacije da se RATM ponovo okupio, ali je to ubrzo za "Rolling Stone" demantovao izvor blizak bendu. Nakon toga je "Billboard" na osnovu svojih izvora objavio da je Prophets of Rage supergrupa koju čine članovi RATM-a, Public Enemya i Cypress Hilla.

Prema izvorima bliskim bendu, u ovoj grupi okupili su se gitarista Tom Morelo, basista Tim Komerford, bubnjar, Bred Vilk, te reperi Chuck D i B Real. Frontmen RATM-a Zak de la Roša neće biti uključen u ovaj projekat.

PoR će prvi nastup imati 3. juna u Los Anđelesu, a postoji mogućnost da će do jeseni krenuti na turneju.

Rage Against the Machine posljednji nastup je imao 2011. Njujorška grupa Public Enemy, jedna od najvažnijih u istoriji repa, objavila je svoj 13 studijski album "Man Plans God Laughs" prošle godine, a 2013. ušla je u Rokenrol kuću slavnih.

Još jedan kultni rep sastav Cypress Hill, poznat između ostalog po kombinovanju rep i rok zvuka, u posljednje vrijeme konstantno nastupa po festivalima širom svijeta dok se priprema za izlazak devetog albuma "Elephants on Acid", koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.

Bonus video: