Kiša nije otjerala fanove benda Partibrejkers

„Nije prijatno svirati u vodi do koljena. Na kraju krajeva mi radimo sa strujom“, uz smijeh je prokomentarisao Antonijević prije koncerta.
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2016. 00:54h

Drugo izdanje City Groove festivala, koji se ove godine održao od 13. do 15. maja na Stadionu malih sportova u Podgorici, sinoć je zatvorio kultni rok bend iz Srbije „Partibrejkers“.

Članovi ovog sastava, pred podgoričkom publikom izveli su numere sa novog albuma „Sirotinjsko carstvo“, koji trenutno promovišu na turneji.

„Trenutno smo na turneji povodom našeg novog albuma 'Sirotinjsko carstvo' i sviraćemo stvari sa njega i naravno neke starije“, kazao je za Vijesti gitarista, Nebojša Antonijević neposredno prije nastupa.

On je istakao i da je zadovoljan reakcijama publike na nove numere.

„Mislim da je sve krenulo u dobrom pravcu. Ne samo da je krenulo, jer ništa se specijalno nije desilo. Mi stalno proromovišemo ono što imamo, kada napravimo dodamo novo“, kazao je on i dodao da su „ljudi novi album prepoznali kao nešto istinito“.

Na pitanje koju pjesmu sa novog albuma svira sa užitkom, on je odgovorio:

„Volim da sviram stvari gdje ima najviše uzbuđenja i na svakoj ploči postoji jedna pjesma koja te inspiriše da je sviraš ponovo i ponovo, više nego neke druge. Što ne znači da treba praviti razliku. Ovdje ćemo izvesti neke koje volimo da sviramo, a to su 'Sirotinjsko carstvo', 'Sitna lova', 'Svakoga dana'...“.

Gitarista je dodao i da mu nije dosadilo da iznova svira numere koje su stare deceniju ili dvije, a koje publika želi da čuje na svakom koncertu.

„Svaki put ih sviramo drugačije. U stvari u tome i jeste poenta, da muzika bude živa. Ona je živa zato što zajedno sa publikom volimo to da radimo, što kad je sviramo to uvijek radimo kao da je sviramo prvi put. Naravno, ne osjeti se to svaki put“, ispričao je on.

Tokom sve tri večeri festivala kiša je prijetila da pokvari dobar provod, ali je i sinoć, kao i prethodne večeri išla u korist ljubitelja muzike, pa je počela da pada tek pred sami kraj svirke.

„Nije prijatno svirati u vodi do koljena. Na kraju krajeva mi radimo sa strujom“, uz smijeh je prokomentarisao Antonijević prije koncerta.

„Neke od najzanimljivijih svirki, ako to uopšte može da se kaže, pošto zaista postoji taj rizik, odsvirali smo baš po kiši, tako da sve ima svoje“, dodao je on.

Prije sastava „Partibrejkers“ prisutni su mogli da poslušaju i bend „Ničim izazvan“, čiji se pjevač Boris Bakalov, takođe osvrnuo na loše vrijeme.

„Ne znam da li treba da se izvinimo, jer kada god dođemo pada kiša“, uz smijeh je sa bine poručio Bakalov, nakon čega je zapjevao „Bo bo bom“.

Tokom jednosatne svirke obožavatelji grupe „Ničim izazvan“ čuli su njihove najveće hitove „Trideset“, „Rekla je“, „Bilo gde“, ali i numere koje su snimili u saradnji sa Darkom Rundekom (Beskućnik) i sastavom S.A.R.S. (Glupost) koju su premijerno izveli uživo.

Treće i posljednje veče City Groove festivala otvorio je Vanja Radovanović i VIII2, koji su između ostalih izveli i pjesme „Na na na“ i „Supermen“.

Galerija

Bonus video: