DRUGO POLUFINALE EUROSONGA

Srbija u finalu, ispale Slovenija i Makedonija

Srbija, Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija plasirale su se u finale ovogodišnjeg Eurosonga, odlučili su večeras publika i žiri u Stokholmu, gdje se ovogodišnje takmičenje održava.
76 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2016. 21:32h

Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija plasirale su se u finale ovogodišnjeg Eurosonga, odlučili su večeras publika i žiri u Stokholmu, gdje se ovogodišnje takmičenje održava.

Od izvođača iz bivših jugoslovenskih republika jedino će predstavnica Srbije Sanja Vučić imati priliku da se bori za pobjedu na popularnom festivalu, jer su Makedonija i Slovenija, popot Crne Gore i Bosne i Hercegovine preksinoć, učešće završile u polufinalu.

Noćas su iz takmičenja ispale i  Švajcarska,  Bjelorusija,  Irska,  Rumunija,  Danska, Norveška i  Albanija.

U završnici Eurosonga u subotu, 14. maja, osim večeras izabranih, nastupiće najboljeplasirani iz prve polufinalne večeri - izvođači iz Hrvatske, Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, te predstavnici zemalja osnivača festivala - Italije, Francuske, Španije, Njemačke i Velike Britanije.

Galerija

Preporučujemo za Vas