Koncert Divanhane u Podgorici

Čudesno putovanje kroz muzičku istoriju Balkana

Gotovo da nije bilo prisutnog u sali koji nije pjevao sa bendom
0 komentar(a)
divan, Foto: Vijesti
divan, Foto: Vijesti
Ažurirano: 12.05.2016. 19:37h

Sarajevski şastav “Divanhana” poveo je sinoć prisutne u sali podgoričkog KIC-a “Budo Tomović” na čudesno putovanje kroz muzičku istoriju Balkana.

Srca ljubitelja sevdaha muzičari su dotakli još prvom numerom “Stade se”, a aplauz koji je uslijedio najbolje je pokazao koliko je publika uživala.

Iako se sevdah uglavnom vezuje za Bosnu i Hercegovinu, članovi Divanhane pokazali su kako bi izvorne pjesme iz ostalih ex-YU republika zvučale kao sevdalinke.

Prvih nekoliko numera publika je pažljivo slušala dok se salom prolamao glas Naide, pjevačice grupe, ali prisutni nisu mogli odoljeti da joj se horski ne pridruže uz “Zapjevala sojka ptica”.

Do momenta kada je na red došla pjesma “Crven fesić”, gotovo da nije bilo prisutnog u sali koji nije pjevao, pa su članovi “Divanhane” preuzeli ulogu dirigenata, vidno uzbuđeni zbog reakcije prisutnih.

Publika je od Nevena Tunjića saznala neke zanimljive detalje o počecima benda, među kojima je i priča o tome kako je bubnjar zbog prve snimljene pjesme “Grana od bora” prodao svoj “golf 2”.

Crnogorsku turneju “Divanhana” će večeras nastaviti u Nikšiću, sjutra u Tivtu, a 15. maja u Rožajama.