Sad znamo da tvrđi zvuk nije za Eurosong

“Prižili smo svoj maksimum, zvučali smo bolje nego i na jednoj probi do sada, međutim nijesmo uspjeli da ostvarimo svoj cilj i plasiramo se u finale. Želja nam je bila da budemo drugačiji, i na teži način smo, nažalost, naučili da evrovizijska publika voli mekši zvuk. Iako smo htjeli da istrajemo i ostanemo dosljedni sebi, taj alternativniji zvuk, kakav je donijela naša pjesma, nije za Eurosong. Sada to znamo”
51 pregleda 43 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2016. 20:15h

Predstavnici Crne Gore na Eurosongu, članovi grupe Highway razočarani su što nijesu dobili priliku da numeru “The Real Thing” izvedu na finalnoj večeri takmičenja, priznao je Vijestima Marko Pešić.

“Prižili smo svoj maksimum, zvučali smo bolje nego i na jednoj probi do sada, međutim nijesmo uspjeli da ostvarimo svoj cilj i plasiramo se u finale. Želja nam je bila da budemo drugačiji, i na teži način smo, nažalost, naučili da evrovizijska publika voli mekši zvuk. Iako smo htjeli da istrajemo i ostanemo dosljedni sebi, taj alternativniji zvuk, kakav je donijela naša pjesma, nije za Eurosong. Sada to znamo”, priznao je Pešić.

Kako kaže, gotovo da je neprolazak u finale sve članove crnogorske delegacije jednako pogodio.

“Nakon nastupa bilo je mnogo komentara da smo dobri, da je nastup bio sjajan, to nam je negdje i dalo krila da se nadamo da ćemo proći dalje. Svi smo tu, za nas nepovoljnu vijest, prihvatili sa žalom i podjednako je svakom članu delegacije bilo žao nakon što se među deset zemalja finalista, nije našla i Crna Gora. Ipak smo se za ovo pripremali posljednjih nekoliko mjeseci, vjerovali, ali eto, nije nam se dalo”, ističe Pešić.

No, nije samo delegacija iz Crne Gore razočarana “plasmanom”, istu sudbinu dijele i predstavnici Bosne i Hercegovine, koji su, prema prognozama, važili za sigurne finaliste.

“I oni su bili razočarani neprolaskom u finale, baš smo nakon nastupa razgovarali i sumirali utiske. Eto, nas su svi kritikovali zbog toga što je pjesma alternativna, a oni su se pojavili sa lijepom baladom, tipičnom za Balkan i opet nijesu prošli, tako da se sad postavlja pitanje šta uopšte prolazi na Eurosongu. Za sad dobrim rezultatom može da se pohvali jedino predstavnica Hrvatske Nina Kraljić, kojoj u pjesmu radili strani autori”, analizira Pešić.

Boravak u Stokholmu iskoristiće da isprate i preostale dvije večeri festivala.

“Druge večeri definitivno navijamo za Sanju Vučić, predstavnicu Srbije, a pored nje favoriti za pobjedu su nam Kiprani sa kojima se najviše družimo, kao i predstavnik Francuske koji ima neobičnu pjesmu”, otkriva Pešić, dodajući da sjajan kontakt imaju i sa takmičarima iz Bjelorusije, Bugarske, Izraela, Malte.

“Ovaj Eurosong je pokazao da muzika spaja ljude i to mi je najveći utisak sa festivala. Možda i zbog toga jedni druge ne gledamo kao konkurenciju”, tvrdi on.

Ukoliko budu imali vremena, rado će ga iskoristiti da što bolje upoznaju grad, kako bi se 15. maja u Crnu Goru vratili sa što boljim utiscima, zaključio je Pešić.

Nastupali na trgu u Stokholmu

Članovi sastava Highway bili su akteri i evrovizijskih žurki koje su se proteklih dana održavale u gradu domaćina, a poseban utisak na njih je ostavila ona na centralnom trgu u Stokholmu.

“Na svim žurkama je bila sjajna atmosfera, ali baš na tom pratilo nas je nekoliko hiljada ljudi, skandirali, vrištali, aplaudirali. Bio je sjajan osjećaj nastupiti pred takvom publikom”, prisjeća se on.

Galerija

Bonus video: