Izvinio se što je Prinsovu smrt nazvao patetičnom

"Droga ga je ubila. Što mislite, da je umro od prehlade?"
0 komentar(a)
gin, Foto: Wikimedia
gin, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 11.05.2016. 14:48h

Nije prvi put da basista Kissa Džin Simons kaže nešto provokativno, a onda se izvini. Nakon što je za "Newsweek" povodom smrti Prinsa izjavio da je patetično što se poznati muzičar ubio, Simons je povukao svoje riječi i izvinio se putem društvene mreže Twitter.

"Cijela porodica mi sere što sam ponovo pokazao da imam dugačak jezik. Izvinjavam se", napisao je poznati roker.

Simons je prethodno izjavio da je Prinsova smrt bila njegov izbor i tako izazvao bijesne reakcije dijela javnosti.

"Droga ga je ubila. Što mislite, da je umro od prehlade? Prins je bio daleko iznad ostalih muzičara, po mom mišljenju Majkla Džeksona je ostavio iza sebe da guta prašinu", kazao je tada roker.

On je u svom izvinjenju objasnio da ga često razljuti kad vidi što droga čini prijateljima i porodicama zavisnika.

"Ljutim se na njih zbog mog prethodnog iskustva, jer sam bio okružen narkomanima na rok sceni. Oni su moj život i život njihovih voljenih učinili veoma teškim. Odrastao sam u društvu gdje se na narkomane gledalo kao na luzere i teško mi je sad da promjenim taj stav. Ali moram da istaknem da me nije briga za kontroverze i bijesne kritičare. Ako mislim da sam u pravu ja ću to reći. Ali ovog puta nisam bio i zato se izvinjavam", napisao je Simons.

Frontmen Kissa Pol Stenli bio je među onima koji su kritikovali Simonsovu prvu izjavu. Pjevač je izjavio da ga je sramota zbog Simonsovih riječi.

Bonus video: