Sve je spremno za početak City Groove festivala

Iz Hard Rock kafea koji je partner festivala saopštili su da se raduju što ovakav događaj postoji i što će biti domaćini svim učesnicima sva tri dana koliko će manifestacija trajati
85 pregleda 3 komentar(a)
Dubioza kolektiv, Foto: Vesko Belojević
Dubioza kolektiv, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.05.2016. 12:16h

Sve je spremno za sjutrašnji početak City Groove festivala, a organizatori su na konferenciji za medije danas saopštili da će događaj biti na vrhunskom tehničkom nivou.

Mada je rečeno da je interesovanje ogromno, karata još ima, a mogu da se kupe na svim prodajnim mjestima mreže Gigstix, kao i u "Hard Rok kafeu" i "Idea" marketima. Organizatori su poručili da samo ako dobiju fiskalni račun kupci mogu biti sigurni da su uzeli prave ulaznice. Za one koji ne kupe ulaznice prethodno biće ostavljen dio karata koje će moći da se kupe na ulazu na festival tokom njegovog trajanja. Ulaznica za prvo festivalsko veče koštaće osam, za drugo deset eura, dok je za treće besplatan ulaz.

"Iz Dubioze kolektiv su poručili da jedva čekaju da Podgoricu dignu na noge i pokažu zašto su najveća atrakcija na ovim prostorima, dok je menadžment Fedde Le Granda poručio da će njegov festivalski nastup biti drugačiji od klupskih, mnogo bogatiji, sa više pirotehnike", saopštio je Dragan Bulajić, direktor agencije "Comfortably Numb", koja stoji iza ovog događaja.

On je kazao da će posljednje večeri festivala, kada će ulaz biti besplatan, organi reda i mira procjeniti kada je stadion pun i nakon toga zatvoriti kapije. Prema informacijama kojima raspolažu organizatori kapacitet Stadiona malih sportova, gdje će se održati festival od sjutra do 14. maja, može da primi oko sedam hiljada posjetilaca.

Kapije će se otvoriti u 20 časova, program će svake večeri počinjati u 21 sat, a završiti se dva sata iza ponoći.

"Pregovaramo i sa ŽPCG oko organizacije vanrednih vozova za posjetioce iz Nikšića i Bara, o čemu ćete biti obaviješteni putem naše Facebook strane, a očekujemo i goste iz regiona", dodao je Bulajić.

"U ime grada zahvaljujemo organizatorima na ovom predivnom festivalu. Prošle godine lokalna uprava je odlučila da počne da organizuje koncerte na otvornom, a počelo je sa ovim festivalom. Festival je prošle godine organizovan u susret obilježavanju 21. maja, a ove godine u susret obilježavanju desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore", poručila je Sanja Vojinović iz Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

Iz Hard Rock kafea koji je partner festivala saopštili su da se raduju što ovakav događaj postoji i što će biti domaćini svim učesnicima sva tri dana koliko će manifestacija trajati.

Prve večeri City Groovea nastupiće Vertigo, Magnifico i Dubioza kolektiv, druge Fedde Le Grand, Mr Jools i DJ Cule, a treće Vanja Radovanović sa bendom VIII-2, Ničim izazvan i Partibrejkersi.

Bonus video: