Highway bez finala Eurosonga

Energičnim nastupom i drugačijom pjesmom nijesu uspjeli da skrenu pažnju publike i žirija
0 komentar(a)
Iza scene Eurosonga, Foto: Facebook.com
Iza scene Eurosonga, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.05.2016. 21:21h

Predstavnici Crne Gore, sastav Hoghway sa numerom The Real Thing završili su takmičenje na 61. Eurosongu.

Energičnim nastupom i drugačijom pjesmom nijesu uspjeli da skrenu pažnju publike i žirija i među 18 takmičara, koliko ih je nastupilo na prvoj polufinalnoj večeri, izbore mjesto među deset takmičara koji će imati priliku da svoje numere još jednom izvedu na finalnoj večeri 14. maja.

Osim članova benda, Petra Tošića, Marka Pešića, Luke Vojvodića i Bojana Jovovića, na sceni Globe Arene u Stokholmu bila su i dva prateća vokala - Marija Lazić i Nikola Marjanović.

Za kostime naših predstavnika zadužena je Vanja Pantin, za koreografiju Mirko Vukomanović, koji je ujedno i izvršni producent projekta, a režiser Igor Basorović je "isprojektovao" kako će nastup podgoričkog benda izgledati na TV-u.

Prije njihovog nastupa predstavljena je i razglednica Crne Gore u koju su članovi benda Highway snimali u muzičkoj školi Vasa Pavić, Lovćenu, Njegoševom parku...

Od bivših jugoslovenskih republika jedino je plasman u finale izborila predstavnica Hrvatske, Nina Kraljić. Pored nje u finalu će nastupiti i takmičari iz: Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte.

Drugo polufinalno veče Eurosonga na programu je 12. maja kada će nastupiti predstavnici Letonije, Poljske, Švajcarske, Izraela, Bjelorusije, Srbije, Irske, Makedonije, Litvanije, Austrije, Slovenije, Rumunije, Bugarske, Danske, Ukrajine, Norveške, Gruzije, Albanije i Belgije.

Bonus video: