Bulatović i Nikčević objavili CD povodom desetogodišnjice nezavisnosti

Izdavač je Aspekt medija, a CD se može kupiti u svim većim knjižarama
1 komentar(a)
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.05.2016. 13:38h

Crnogorski duo gitara, koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević povodom desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore izdao je album "The Best of Montenegro". Na njemu je 15 kompozicija među kojima i jedna nova, “Ljubović”.

“Novina je ta što smo tih 14 kompozicija sa naših prethodnih albuma koje su inspirisane crnogorskom muzičkom tradicijom, kao i ovu novu, snimili sa gudačkim orkestarom koji vodi naš poznati violinista Vili Ferdinandi. Kada smo birali kompozicije za ovaj projekat, vodili smo se time da su inspirisane crnogorskim zvukom, ali i da sjajno zvuče na gitari, kao da su za taj instrumen pisane", istakao je Srđan Bulatović.

"Sve kompozicije su snimljene još u januaru u studiju VI Radija Crne Gore. Darko i ja smo sami orkestrirali te kompozicije i nadamo se da će se i sa novim aranžmanima svidjeti publci”, kazao je “Vijestima” Srđan Bulatović.

Izdavač je Aspekt medija, ponzori su M:tel, Nacionalna turistička organizacija i Luka Bar, a CD se može kupiti u svim većim knjižarama. Bulatović otkriva da on i Nikčević već rade na novom albumu.

“Trenutno radimo kompozicije koje su inspirisane popularnim muzičkim žanrovima i mislim da će se one posebno svidjeti publici jer nijesu navikli na takav zvuk od nas”, otkriva Bulatović.

Taj projekat najvjerovatnije će biti objavljen do kraja godine.

Bonus video: