Highway: Spremni smo, bićemo jači od treme

„Izmijenili smo nastup u odnosu na onaj koji smo osmislili pred Eurosong, ali je ostao dinamičan i drugačiji”, potvrdio je Marko Pešić
4 komentar(a)
Highway, Foto: Đorđe Živaljević
Highway, Foto: Đorđe Živaljević
Ažurirano: 10.05.2016. 13:39h

Večeras u Areni Glob u Stokholmu počinje 61. izdanje Eurosonga, a crnogorski predstavnik, sastav “Highway” nastupiće pod rednim brojem 15.

Pred sinoćnju generalnu probu koju je ocjenjivao žiri jedan od članova benda, Marko Pešić za “Vijesti” je kazao da su spremni za večerašnji nastup.

“Imali smo dvije probe i zadovoljni smo kako je sve proteklo. Izmijenili smo nastup u odnosu na onaj koji smo osmislili pred Eurosong, ali je ostao dinamičan i drugačiji od ostalih. Vježbali smo vrijedno, u potpunosti smo spremni, ostaje samo da večeras damo sve od sebe i kroz ta tri minuta sve to pokažemo, i ako bog da uđemo u finale”, istakao je Pešić, koji priznaje da ove godine na takmičenju ima dosta dobrih pjesama.

Prema kladionicama najviše šansi za pobjedu ima Rusija, a odmah iza je Ukrajina. No, crnogorska delegacija i dalje ne želi da se oslanja na prognoze koje im ne idu na ruku.

“Jedino što mogu da tvrdim je da, od kad su nam se pridružili prateći vokali Marija Lazić i Nikola Marjanović, bolje zvučimo nego na snimku zahvaljujući kome su kladionice napravile raspored. Ove godine je konkurencija jaka, ali mi vjerujemo u našu pjesmu i nadamo se da ćemo ostvariti cilj koji smo zacrtali i izvesti “The Real Thing” i 14. maja u finalu”, istakao je sagovornik Vijesti.

U trenutku kad smo razgovarali sa njim, muzičari su čekali početak generalne probe koju ocjenjuje žiri, a Marko je tvrdio da nemaju tremu.

“Spremali smo se za ovo posljednjih pet mjeseci, mnogo napora i truda uložili i glupo bi bilo da dozvolimo tremi da nam to upropasti. Trenutno tremu nemamo, mada su nas svi koji su bili na Eurosongu upozorili da trema proradi pred sam nastup, kada vas tridesetak sekundi ostave same na sceni. Nadam se da ćemo mi večeras biti jači od tog osjećaja”, zaključuje on.

Kartu za finale večeras će pored Crne Gore, pokušati da izbore i Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Jermenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Island, Bosna i Hercegovina i Malta. Najboljih deset izvođača imaće priliku da svoje numere izvedu na istoj sceni i u završnici festivala.

Bonus video: