Ruski žiri prekršio pravila Evrovizije: Snimali za koga glasaju

Rusi su ovim prekršili nekoliko strogih pravila, pa osim što nije dozvoljeno da se snimaju tokom glasanja, zabranjeno je i da svoje glasove objavljuju u javnosti
3 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 10:28h

Iako se organizatori trude da svake godine uvode nova, strožija pravila glasanja, nijesu uspjeli da spriječe skandal koji je izbio sinoć na generalnim probama, kada svoje glasove daju članovi žirija.

Sve se desilo zbog toga što je jedna članica iz Rusije svoje praćenje generalne probe emitovala uživo putem servisa "Periscope". Snimak se ubrzo proširio društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako žiri prati nastupe Holandije i Jermenije, a potom se čuje njihov razgovor da su holandskim predstavnicima dali sedam bodova.

Snimljen je i papir sa glasovima, na kojem nije obilježeno ko je dobio koliko bodova, ali je tabela Holandije označena plusom, a Moldavija i Mađarska minusima.

Rusi su ovim prekršili nekoliko strogih pravila, pa osim što nije dozvoljeno da se snimaju tokom glasanja, zabranjeno je i da svoje glasove objavljuju u javnosti.

Naišli su i na mnoštvo kritika zbog svog ponašanja na snimku, pa se oni sve vrijeme smiju i slikaju umjesto da slušaju numere koje treba da ocjene. Pojedini fanovi već su tražili od Evropske radiodifuzne unije da se njihovi glasovi diskvalifikuju, a odluka organizatora biće poznata u popodnevnim časovima.

Galerija

Bonus video: