Independent: Pjesma grupe Highway razbija

"Tvrđe pjesme imaju svoje mjesto na Evroviziji"
8 komentar(a)
Highway, Foto: Privatna arhiva
Highway, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.05.2016. 17:25h

Crnogorski predstavnik na Eurosongu, grupa Highway sa pjesmom "The Real Thing" jedini je učesnik iz regiona koji je dobio pohvalan komentar od britanskog "Independenta".

"Nemojte zaboraviti da je 'Hard Rock Hallelujah' osvojila ovo takmičenje 2006. Tvrđe pjesme imaju svoje mjesto na Evroviziji i pjesma crnogorskog predstavnika razbija", napisao je britanski list koji je prokomentarisao pjesme svih učesnika.

Britanci su bili vrlo oštri, pa su tako gotovo svim učesnicima iz ex Yu zemalja pronašli manu. Tako su hrvatsku predstavnicu opisali kao dobru pjevačicu, ali pjesma nije ništa novo, prosječna im je i srpska pjesma, dok kažu da je upitno da li je kombinacija pjevanja i repovanja u pjesmi BiH dobra kombinacija.

Makedonskoj pjesmi po mišljenju Britanaca fali jači refren, a za Slovenačku kažu da je zabavna, ali da neće zapaliti svijet.

Favorit da pobjedi na ovogodišnjem Eurosongu po "Independentu" između ostalih predstavnik Letonije Justs.

"Justsov minimalistički elektro pop je unikatan i dobro organizovan performans, mogao bi da donese impresivan rezultat Letoniji. Ova pjesma ima sjajan ritam", stoji u tekstu.

Britancima su se svidjeli i predstavnici Italije, Poljske, Rusije...

Bonus video: