Koncert za Dan Evrope

Kiki Lesendrić okupio omladinu na trgu

Srpski muzičar iskoristio priliku da predstavi i nove pjesme
79 pregleda 3 komentar(a)
kik, Foto: Privatna arhiva
kik, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.05.2016. 01:09h

Podgorička omladina proslavila je Dan Evrope uz hitove Zorana Kikija Lesendrića. Jedan od trenutno najpopularnijih srpskih muzičara nastupio je sa Pilotima sinoć na Trgu Republike, gdje je uglavnom okupio srednjoškolce i studente, a preovladavale su pripadnice nježnijeg pola koje su sa Lesendrićem u glas pjevale njegove romantične hitove.

Bilo je tu i roditelja sa djecom, zaljubljenih parova, a i onih starijih, čiju su mladost obilježili hitovi Pilota poput “Zamisli”, “Kao ptica na mom dlanu” i "Zaboravi" kojom je Lesendrić, koji je kazao da mu je drago što ponovo u prilici da svira u glavnom gradu Crne Gore, otvorio i zatvorio koncert.

Sudija iz popularnog serijala “X Factor” iskoristio je priliku da pred publikom koja nije napunila do kraja trg, ali jeste prostor pred binom, prvi put predstavi novi album nazvan “Širom zatvorenih očiju”, objavljen 14. februara na Dan zaljubljenih.

Naravno, koncert nije mogao proći bez starih hitova kao što su “Neverna si ti”, “Čini mi se da” i “Ne veruj u idole” koji su pokupili najbolje reakcije prisutnih koji su pjesme najčešće pratili uz njihanje i pjevušenje.

Publika se na trgu još okupljala kada je prije Lesendrića i Pilota binu zauzeo jedan od najuspješnijih mladih rok sastava u Crnoj Gori - Zoon politikon.

Nekadašnji pobjednici Royal Music takmičenja publici su servirali nešto tvrđi zvuk u odnosu na onaj koji dominira na ovakvim manifestacijama. Između pjesama nije bilo puno priče, valjda jer su energični Zoon politikon rekli sve u tekstovima u kojima dominiraju društveno-angažovane poruke, a koncentrisali su se na numere sa aktuelnog albuma “Pu spas za sve nas!”.

Svirku je obradama uglavnom stranih rok hitova otvorio još jedan podgorički bend Who's Garry.

Ovaj koncert je na društvenim mrežama kod dijela javnosti izazvao i negativne reakcije, zbog mišljenja da je neprikladan u vrijeme dok se još traga za Ognjenom Rakočevićem.

Preporučujemo za Vas