Za one koji ne vjeruju u ljubav

Kao muzičari i osobe koje stalno pišu o ljubavi, i kojima je ljubav najveća inspiracija, nevjerovanje u ljubav smatramo glupošću
84 pregleda 0 komentar(a)
SARS i Ničim izazvan, Foto: MTV ADRIA
SARS i Ničim izazvan, Foto: MTV ADRIA
Ažurirano: 07.05.2016. 15:42h

Popularni srpski sastavi S.A.R.S. i “Ničim izazvan” udružili su muzičke snage i snimili pjesmu "Glupost" koja od juče u etru.

U razgovoru za “Vijesti” Bojan Gluvajić, gitarista i pjevač sastava “Ničim izazvan”, objasnio je gdje je sniman spot, kako je singl dobio naziv i najavio njegovu koncertnu premijeru u Podgorici.

Na pitanje zašto su se odlučili da imaju odvojene premijere za audio i vizuelnu verziju (spot će imati premijeru na MTV Adriji u ponedjeljak, 9. maja u 20 časova), on je kazao:

“Mislim da ne postoji pravi razlog za to. Možda da zagolicamo ljude pred premijeru spota, jer mislimo da je pjesma previše efektna i bez spota, a taj vizuelni dio će samo doprineti jačem utisku cijele numere”.

Kada je u pitanju saradnja sa sastavom S.A.R.S., on kaže da je to bio logičan potez.

“Saradnja sa S.A.R.S.-om je slična kao i ona koju smo ostvarili sa grupom (Ne)normalni prije šest mjeseci, kada smo zajedno snimili pjesmu 'Nečim izazvan'”, priča Gluvajić.

“Oni su naši drugari, znamo se dugi niz godina, nastupali smo zajedno puno puta, imali smo zajedničke koncerte, tako da je svijetu muzike takva saradnja sasvim logična stvar. U budućnosti planiramo još dosta saradnji sa ljudima sa kojima smo privatno bliski”, nagovijestio je muzičar, a zatim pokušao onima, koji je još nisu čuli, da otkrije kakva je pjesma.

“Mislim da je vedra, pozitivna, govori o ljubavi...”, kazao je on, a zatim dodao da je najbolje da je poslušaju.

Gluvajić je iskoristio priliku i da objasni, zašto je naziv numere “Glupost”.

“Zato što je to u stvari lajt motiv pjesme, za ljude koji ne vjeruju u ljubav u suštini”, tvrdi on.

“Mi kao muzičari i kao osobe koje stalno pišu o ljubavi i kojima je ljubav praktično najveća inspiracija, jer 90 odsto pjesama je posvećeno toj temi, nevjerovanje u ljubav smatramo glupošću”, kaže muzičar.

“Baš mislimo da je ljubav jedna od najljepših stvari u životu i nevjerovanje u nju je čista glupost”, zaključuje pjevač, koji je kazao i da je spot sniman u Beogradu.

“Trajalo je jedno popodne, a snimili smo ga uz roštilj i lijepo druženje. Baš je bila lijepa atmosfera. Glavni akter i glumac bio je Marko Leđenac, bubnjar benda 'Ničim izazvan', a u spotu se pojavlju svi članovi oba sastava”, ispričao je on.

Bend “Ničim izazvan” crnogorska publika imaće priliku da čuje u okviru City Groove festivala koji će se održati na Stadionu malih sportova u Podgorici, od 13. do 15. maja, a posljednjeg dana u okviru svog nastupa, biće izvedena i ova, nova numera.

“Ono što mogu reći je da ćemo uživo prvi put numeru 'Glupost', najvjerovatnije izvesti upravo u Podgorici na festivalu City Groove”, rekao je Gluvajić.

Posljednji album grupe S.A.R.S. 15. maja

Numera “Glupost” naćiče se na izdanju benda S.A.R.S. na kojem taj sastav radi već neko vrijeme, a nazvano je “Poslednji album”.

Ovaj studijski album, koji izlazi godinu dana nakon albuma “Proleće” istog sastava u izadnju je “Lampshade Media” i “Dallas Rekordsa”, a biće objavljen 15. maja.

Kako su ranije objasnili čalnovi grupe S.A.R.S. album je simbličnog naziva i zaista će biti njihov posljednji, jer smatraju da je takva vrsta objavljivanja pjesama prevaziđena, pa će se u budućnosti okrenuti singlovima.

Bonus video: