Teška industrija snimila duet sa Bebekom

Album "Selfie" donosi 11 pjesama koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas
316 pregleda 0 komentar(a)
teška industrija, Foto: Ivan Jug
teška industrija, Foto: Ivan Jug
Ažurirano: 05.05.2016. 12:45h

Duetski singl Teške industrije i Željka Bebeka "Jednom daje nam Bog" objavljen je u srijedu veče.

Ovo je prvi singl skinut sa novog studijskog albuma “Teške industrije” pod nazivom "Selfie", koji je objavljen prije šest dana.

Za numeru "Jednom daje nam Bog" stihove je napisala Blagica Ivanović, muziku gitarista benda Vedad Hadžiavdić kojem je u raspisivanju aranžmana pomogao Igor Ivanović. Produkciju potpisuje Ivica Propadalo.

Ova pjesma posljednja je koju je bend snimio za novi album i to nakon povratka Željka Bebeka sa turneje iz Amerike.

Novi studijski album Teške industrije "Selfie" donosi 11 pjesama koje je bend objavljivao od 2012. godine do danas. Album otvara pjesma "Šta ti je život" koju je Teška industrija objavila još na ljeto 2012. godine, a najveći uspjeh ostvarili su sa numerom "Majske kiše" koju su snimili s legendarnim Kemalom Montenom. Ta pjesma donijela im je pobjedu na Sunčanim skalama 2013. godine.

Osim tog dueta i novog singla "Jednom daje nam Bog", na albumu se nalazi i "Žena za utjehu" (feat. Slavonia Band), kao pjesma "EUdala se Lijepa naša" (feat. Sunny Su).

Pjesma "Be The Change", nadahnuta mislima velikog Gandija, zaintrigirala je strane radijske stanice, a "Moj svijet, zapleši", "Pomračenje srca", kao i "Još gorim od tebe" sa posljednjeg Zagrebačkog festivala sjajno su prošle kod publike i potvrdile Tešku industriju kao jedan od najznačajnijih bendova na regionalnoj rock sceni.

Bonus video: