Što se tiče kvaliteta, Highway će da razvali

"Imamo realno pet fenomenalnih pjevača, to su kompletno, izuzimajući Bojana Jovovića, djeca iz X Factora. To je za mene kao vlasnika licence za taj šou za ovu regiju, jako lijep osjećaj", ističe Vukomanović
54 pregleda 3 komentar(a)
Sviđa mu se i dens verzija pjesme: Vukomanović, Foto: Vladimir Nešić
Sviđa mu se i dens verzija pjesme: Vukomanović, Foto: Vladimir Nešić
Ažurirano: 05.05.2016. 10:50h

Kompozitor, aranžer i muzički producent Mirko Vukomanović ove godine bio je zadužen za vizuelni nastup grupe Highway na Eurosongu.

Momke je upoznao zahvaljujući X Factoru, a posao mu je, kaže, olakšala i činjenica da mu se numera “The Real Thing” dopala na prvo slušanje.

“Mislim da je pjesma veoma hrabra jer nije pretjerano komercijalna za Eurosong. Bend će zahvaljujući ovom singlu imati malo bolju budućnost u muzičkoj industriji. Pjesma mi se sviđa, čak mi se sviđa i njena dens verzija, što nije običaj. Mislim da će upravo taj remiks ljetos da se vrti po klubovima širom Mediterana”, kaže u razgovoru za Vijesti Vukomanović.

On je tokom svoje karijere imao priliku da radi mnoge muzičke žanrove. Međutim, i Vukomanović potvrđuje priču britanskih medija, da je autor naše evrovizijske pjesme Srđan Sekulović Skansi izmislio novi žanr.

“To je kombinacija neke dens muzike i vrlo teškog roka, pa je za mene bio izazov da njihov nastup osmislim u vizuelnom smislu. Mislim da smo sve dobro postavili i vidjećete, veoma će dobro izgledati nastup. Kolegama iz Švedske se jako dopala pjesma i predlozi koje smo im dali režiser Igor Basorović i ja. Mislim da će nastup kao dobro proći”, siguran je kreativni producent, ali ipak nije želio da prognozira kako će na takmičenju proći Highway.

“Plasman često ne zavisi od kvaliteta izvođenja. A što se tiče kvaliteta, mislim da ćemo da razvalimo”, siguran je on.

Posebno je pohvalio pjevače, ne samo benda Highway, nego i prateće vokale Mariju Lazić i Nikolu Marjanovića.

“Imamo realno pet fenomenalnih pjevača, to su kompletno, izuzimajući Bojana Jovovića, djeca iz X Factora. To je za mene kao vlasnika licence za taj šou za ovu regiju, jako lijep osjećaj. Zbog toga sam se i prihvatio posla koji je veoma zahtjevan, da ne kažem nezahvalan, jer sam radio vizuelni dio na nečiju muziku”, objasnio je Vukomanović.

Iako kao producent muzičkog takmičenja X Facktor prati rad svih učesnika, sarađuje uvglavnom sa finalistima. Kako su među njima i članovi Highwaya, Vukomanović se nada da se saradnja neće završiti na ovoj pjesmi.

“Postoji objektivna šansa da nešto radimo vrlo brzo. Volio bih da im pomognem, prvenstveno u izlasku singla u Engleskoj i na stranom tržištu, jer su ljudi iz produkcije Sony oduševljeni njima”, istakao je Vukomanović.

Luka Vojvodić i sviranje gitare vježba ležeći

Vukomanoviću je, kako kaže, posao dodatno olakšala činjenica da se sa svima zna odranije.

“Znam im mane, znam im vrline. Evo i jedne anegdote. Dok su vježbali, zovem i pitam Luku (Vojvodić) šta rade, on kaže “leže”. I ja ih kritikujem zašto stalno laže, a on mi kaže da i gitaru vježba ležeći. Svi oni su tromi dok ih ne aktiviraš. Kad ih aktiviraš, super su. Imaće veoma eksplozivan nastup”, obećao je Vukomanović.

On nije želio da otkrije ko mu je tokom priprema pravio “najviše problema”.

“Svi su oni jednako poslušni i neposlušni, zato što su poluprofesionalci. Prošlo su kroz veliko takmičenje, imaju veliku želju, a kad imate veliku želju onda postoje bolji i lošiji dani. Na sve sam to navikao, to mi je u opisu posla”, zaključuje Vukomanović.

Bonus video: