SevdahBaby opisao novi spot: Nešto drugačije

Nakon godinu pauze “Zaboravi sve” večeras premijerno na MTV kanalu
63 pregleda 0 komentar(a)
SevdahBaby, Foto: Privatna arhiva
SevdahBaby, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.05.2016. 18:46h

SevdahBaby i Djixx predstaviće premijerno večeras na MTV kanalu svoj novi singl i spot za pjesmu “Zaboravi sve”, koja je najavljena kao drugačija od prethodih singlova.

“Naša politika je već par godina da izbacujemo na svakih šest mjeseci novi singl i održavamo svježinu. Pošto postoji već dosta starih pjesama trudimo se da obnovimo repertoar i to je razlog za novu pjesmu”, kazao je na početku razgovora sa “Vijestima” Milan Stanković aka SevdahBaby, koji je autor i pjesme i spota.

SevdahBaby je posljednji singl objavio prije godinu dana, a od tada kaže da se dosta toga promijenilo, pa će publika imati priliku da čuje nešto novo, “ozbiljnije i zrelije”. Epitet novoga, po mišljenju Stankovića, pored muzike može ponijeti i video.

“Zanimljiva stvar sa spotom je da se sve dešava unazad pošto je to nekako tema u skladu sa naslovom pjesme 'Zaboravi sve', tako da se cijela radnja u spotu odvija unazad. I mislim da je to nešto novo, jer takvih spotova kod nas nisam vidio”, otkrio je Stanković.

“Lokacija na kojoj smo snimali spot je fenomenalna, u pitanju je stara baletska sala u Jevrejskoj opštini u Beogradu. U prvom trenutku sam razmišljao o tome da li će se uklopiti pošto je muzika elektronska i noviji zvuk, ali taj spoj novog i starog je baš pun podgodak”, zaključuje on.

SevdahBaby je otkrio da je glavno ulogu u spotu dobila pjevačica Djixx, što je značilo i da je imala težak zadatak na snimanju.

“Pošto spot ide unazad, morala je da nauči tekst pjesme unazad i onda se kasnije to u montaži poklopilo. To je veliki poduhvat koji je zahtijevao velike pripreme, pogotovo za nju”, objasnio je on.

“Mislim da je na kraju ispala odlična fora, zato što su svi pokreti i sve u spotu predstavljeni unazad, a njene usne su usklađene sa tekstom koji je normalan. Tokom cijelog snimanja spota smo konstantno slušali pjesmu unazad”, prisjeća se uz osmijeh muzičar, koji kaže da su tada zaključili da bi mogli i u toj verziji da objave pjesmu.

Kada su u pitanju očekivanja vezano za MTV-jevu regionalnu top listu “Domaćica”, Stanković razmišlja pozitivno.

“Mi smo do sada dosta dobro prolazili na toj top listi i mislim da, posebno u kombinaciji sa ovim spotom koji je zaista nešto posebno u našoj videografiji, imamo velike šanse da dođemo do prvog mjesta. Ne bi bilo prvi put, a sa ovakvim spotom je to moguće”, zaključuje on. Stanković je istakao da će “Zaboravi sve” nedjelju dana nakon premijere na MTV-ju biti dostupna samo na servisu Deezer, dok će od 9. maja biti zastupljena na ostalim digitalnim platformama za slušanje I kupovinu muzike.

Vesela sahrana u ekranizaciji nove pjesme benda Gretta

Premijeru na MTV kanalu u ponedjeljak će imati i zagrebački rok kvartet Gretta sa ekranizacijom aktuelnog singla “Volim te od sutra”, koju su režirali Luka Hrgović i Dino Julius iz Skalpel kolektiva i Julius filma.

U spotu je prikazana “vesela sahrana” u kojoj uz članove benda učestvuju sveštenik, fotograf i ljubavnica pokojnika.

“Volim te od sutra” je snimljen u zagrebačkom NLO studiju, muzičku produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a za mastering je zaslužan Stjuart Martin.

Bend Gretta je prošle godine pobijedio na Karlovačkom RockOff festivalu, a sa pjesmom “Malena” je osvojio diskografsku nagradu “Porin”.

Bonus video: