Očekujem čudo na Eurosongu

“Crna Gora ove godine ima sjajnu pjesmu. Nije tipična za Eurosong, u rok je fazonu, ali meni se sviđa upravo jer je drugačija od ostalih. Želim puno sreće ovim zgodnim momcima na predstojećem takmičenju”, poručila je Samra
115 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2016. 18:19h

Mlada Samra Rahimli predstavljaće ove godine Azerbejdžan na Eurosongu, a numeru “Miracle” u Stokholmu će izvesti na engleskom jeziku.

Dvadesetjednogodišnja pjevačica je azerbejdžanskoj publici postala poznata još 2012. godine kada se prvi put pojavila na sceni. Nakon što je učestvovala u Najljepšem glasu Turske (2014), pa u istom formatu u Azerbejdžanu koji se prošle godine održao prvi put, nacionalna televizija te zemlje ju je odredila za ovogodišnjeg predstavnika.

“Održana je interno takmičenje za predstavnika Azerbjedžana i nacionalni žirija koji je činilo preko 100 muzičkih eksperata odabrao je mene. Kada su mi javili da ću biti predstavnica Azerbejdžana, bila sam iznenađenja. Sada kad su se utisci slegli, mogu da priznam da sam veoma srećna i ponosna što ću predstavljati svoju zemlju”, kazala je u razgovoru za Vijesti Rahimli.

Ovo je druga godina zaredom kako Azerbejdžan na Pjesmu Evrovizije šalje učesnika koji je slavu stekao zahvaljujući talent šotu “The Voice”, a Rahimli će sa numerom “Miracle” nastupiti prve polufinalne večeri.

Rahimli je kartu za Eurosong sebi obezbijedila iz drugog puta. Naime, sa samo 16 godina bila najmlađi učesnik izbora te države za Pjesmu Evrovizije. Te godine upravo je Azerbjedžan bio domaćin takmičenja, no ona nije imala sreće da nastupi na Eurosongu na kome su bili domaćini.

“Pokušala sam da predastavljam svoju zemlju tada, međutim, danas poslije svega nijesam tužna što tada nijesam uspjela. Naprotiv. To su bili moji prvi koraci u mojoj muzičkoj karijeri. To iskustvo sa takmičenja mi je kasnije poslužilo za neke druge velike scene na kojima sam nastupala, a svakako da će mi značiti i ove godine u Stokholmu. Čini mi se da je sve ipak krenulo od turskog The Voica, stekla sam popularnost, fanove, tako da je moje učešće na Eurosongu logičan slijed”, otrkiva Rahimli.

Ona je u okviru promo kampanje posjetila mnoge zemlje, a kladionice joj predviđaju siguran plasman u finale.

Rahimli otkriva šta ona očekuje od takmičenja u Švedskoj.

“ Očekujem mnogo pozitivnih stvari na sceni. Mogu slobodno reći da očekujem čudo. Nadam se takođe i podršci velikog broja ljubitelja ovog takmičenja, a ono što je meni najbitnije je da se dobro zabavim. Daću sve od sebe da budem dobra na sceni i svoju zemlju predstavim što bolje mogu”, obećala je ona.

Njaziv njene pjesme - “Miracle” (Čudo) nosi simboliku, a pjevačica otkriva da i sama vjeruje u čuda.

“Mislim da svi vjerujemo u njih, možda neko manje, neko više, ali nema toga ko nije jednom u životu priželjkivao da mu se desi čudo. Inače, moja pjesma priča o dramatičnom raskidu. Tekst pjesme govori o mladoj djevojci koja prolazi teška vremena sa svojim momkom. To je, ustvari, pjesma o meni, a nadam se da će se u njoj pronaći mnogi koji su u životu bili u sličnim situacijama”, objašnjava ona.

Posebno joj, kako kaže, znači što veliku podršku ima od obožavatelja iz Azerbejdžana.

“Još prije nego što sam bila izabrana da predstavljam Azerbejdžan, bila sam u Najljepšem glasu Azerbejdžana, i učestvovala u nekim drugim takmičenjima, zahvaljujući kojima sam dobila svoju publiku. Prije nego što se prošlogodišnje takmičenje završilo, znala da ću predstavljati svoju zemlju na Eurosongu. Mnogo se sigurnije osjećam kad znam da imam ljude koji me podržavaju i poznaju još prije ove priče oko Eurosonga. Svi oni mi daju snagu”, zaključuje ona.

"Želim mnogo sreće zgodnim momcima iz Highwaya”

Boravak u Beogradu Rahimli je iskoristila da posjeti probu crnogorskog predstavnika na Eurosongu, benda Highway.

Na probi je čula i kako uživo zvuči numera “The Real Thing”, iako je, kako kaže sa njihovim radom bila upoznata i prije nego što je imala priliku da upozna Marka, Petra, Luka i Bojana. Sa njima će se ponovo sresti i u prvoj polufinalnoj večeri.

“Crna Gora ove godine ima sjajnu pjesmu. Nije tipična za Eurosong, u rok je fazonu, ali meni se sviđa upravo jer je drugačija od ostalih. Želim puno sreće ovim zgodnim momcima na predstojećem takmičenju”, poručila je Samra.

Galerija

Bonus video: