Koncert Marije Šerifović u Podgorici u junu

Marija je trenutno na turneji u okviru koje promoviše aktuelni album „Hrabro“
65 pregleda 14 komentar(a)
Marija Šerifović, Foto: Zoran Đurić
Marija Šerifović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.04.2016. 06:15h

Jedina pjevačica koja je dovela Eurosong u Srbiju Marija Šerifović i danas je popularna u tim krugovima. Od njene pobjede prošlo je skoro 10 godina, a i danas svi učesnici ovog takmičenja koji posjete Beograd, vole da se upoznaju ili proćaskaju sa njom.

„Meni je više Evrovizije preko glave. U svakom slučaju uvijek je lijepo vidjeti mlade ljude koji su puni žara, energije, borbe, elana”, ističe Šerifovićeva.

Kako je velika evrovizijska scena izazov za mlade, ali već i afirmisane pjevače, mnogi se na njoj ne osjećaju baš sigurno. Evrovizijski takmičari često pri susretu sa Marijom imaju pitanja vezana upravo za nastup, pa se ne ustručavaju da od nje traže i savjete. Marija otkriva da li je i poslušaju:

“To je individualno da li će to što im kažem da na jedno uvo uđe na drugo izađe, ali svakako da ih zanimaju savjeti. Najčešća pitanja su vezana za tremu. Imaju problem sa tim da se osjećaju sigurnim na toj velikoj bini, ali to je i potpuno razumnjivo. Trema je pojava koja ne može da se opiše i objasni. Ako izađeš kao potencijalni pobjednik, onda je sve mnogo lakše”, savjetuje ona.

Kako je priznala da joj je priče o Eurosongu „preko glave“, Marija otkriva da ne prati dešavanja vezana za ovo muzičko takmičenje.

“Apsolutno nijednu pjesmu ne znam, uključujući i srpsku”, tvrdi ona.

Marija je trenutno na turneji u okviru koje promoviše aktuelni album „Hrabro“.

Velike koncerte napravila je u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, a neće preskočiti ni Crnu Goru.

“Podgorica je planirana u prvoj polovini juna. Zasada nemam nikakve informacije, znam samo da će biti na otvorenom. U svakom slučaju u narednim danima ćete biti obaviješteni, ali sasvim izvjesno je da će biti velikog koncerta i u Podgorici”, obećala je ona.

Bonus video: