Legendarni Riči Hotin na Exitu

Biće to globalna premijera njegovog novog, revolucionarnog nastupa uživo
54 pregleda 0 komentar(a)
riči, Foto: Stereogum.com
riči, Foto: Stereogum.com
Ažurirano: 27.04.2016. 16:56h

Jedan od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena Riči Hotin nastupiće na Dance Areni Exit festivala u nedjelju 10. jula, saopštili su organizatori.

Biće to globalna premijera njegovog novog, revolucionarnog nastupa uživo. Jedan od najvećih tehno inovatora priprema ovaj nastup sa produkcijskim timom Exita još od oktobra prošle godine, a tehnički i kreativni detalji koji će ga karakterisati biće objavljeni naknadno.

Na najveću binu Exita poslije glavne potvrđeno je da će 9. jula gostovati i britanska DJ senzacija Hot Since 82, dok su listu izvođača za petak 8. jula pojačali škotski DJ i producent Jackmaster, trenutno među top pet na Resident Advisor listi, kao i predstavnici nove generacije londonskih producenata MANT.

Riči Hotin je ključna ličnost moderne elektronske muzike, pokretač kultnih etiketa Minus i Plus 8, On se od 2014. vratio čuvenom alter egu Plastikman i objavio novi album "EX", što mu je bilo prvo izdanje još od 2003.

Dejli Padli, koji se krije iza pseudonima Hot Since 82, osvojio je srca klabera uspješnim debi izdanjem za Noir Music, nakon čega je uslijedio meteorski uspon, dok Jackmaster važi za jednog od najtalentovanijih novih škotskih haus producenata. Njegovo ime inspirisano je "jacking" školom čikaškog haus zvuka.

Ranije je potvrđeno da će na Dance Areni nastupiti i zvijezde kao što su Dejv Klark, Dimitri Vegas i Like Mike, Disciples, Ernan Katanjo i Henri Sajz, Džejms Zabjela i mnogi drugi.

Ulaznice za Exit fesitval crnogorski državljani mogu kupiti za 62 eura, dok Exit avantura (Exit + Sea Dance) košta 69 eura. Pokrenuta je i "4+1" akcija u okviru koje društvo koje zajedno kupi četiri trodnevne ulaznice za Sea Dance, Exit ili cijelu Exit avanturu petu dobija na poklon. Karte se mogu kupiti putem prodajne mreže Gigstix na 54 objekta "Štampe" i "Tobacco S Pressa" u 23 grada Crne Gore.

Bonus video: