Vasil Hadžimanov u četvrtak u Tivtu

VH bend će u Tivtu premijerno izvesti novi, šesti album "Alive"
0 komentar(a)
vh bend, Foto: Privatna arhiva
vh bend, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.04.2016. 16:39h

Poznati srpski džezer Vasil Haždimanov sa svojim bendom će 28. aprila održati koncert u Tivtu, na platou podmornice "Heroj" u Porto Montenegro. Početak koncerta najavljen je za 20 časova, a kao specijalni gost sa VH bendom će nastupiti njujorški saksofonista Dejvid Bini. U slučaju lošeg vremena, koncert će biti održan u prostorijama Zbirke pomorskog nasljeđa.

VH bend će u Tivtu premijerno izvesti novi, šesti album "Alive" koji trenutno promoviše na regionalnoj turneji. Album je snimljen uživo u pet različitih gradova, objavila ga je američka izdavačka kuća "MoonJune Records" iz Njujorka, a za sada je naišao samo na pozitivne reakcije kritičara širom svijeta.

VH bend poznat je po fuziji balkanskih tradicionalnih folk ritmova i modernih zapadnih stilova kao što su džez, fank i rok, koje kombinuju već 15 godina.

Osim u Tivtu, Hadžimanov će nastupiti 29. aprila u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici, a oba koncerta dio su manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, pod organizacionom logistikom NVO "Jazz Art" iz Podgorice.

Bonus video: