Dan Evrope u Podgorici: Nastupaju Kiki Lesendrić i Piloti

Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poziva sve građana da zajedno proslave Dan Evrope
114 pregleda 1 komentar(a)
Dan Evrope poster, Foto: Delegacija EU
Dan Evrope poster, Foto: Delegacija EU
Ažurirano: 22.04.2016. 12:52h

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info Centra, tradicionalno će i ove godine obilježiti 9. maj, Dan Evrope. U okviru dvodnevne proslave, u nedjelju 8. maja, sa početkom u 21 čas, na Trgu Republike u Podgorici biće priređen koncert Kikija Lesendrića i grupe Piloti, a kao predgrupe nastupiće podgorički bendovi Zoon Politikon i Who’s Garry, navodi se u saopštenju Delegacije EU u Crnoj Gori.

"Drugog dana proslave, u ponedjeljak 9. maja 2016, na platou ispred prostorija EU Info Centra, u Ul. 19. decembra 8 u blizini Gradskog stadiona, sa početkom u 10 časova, biće upriličen četvoročasovni program različitih sadržaja. U okviru dječjeg programa, nastupiće hor Zvjezdice, a svoja umijeća predstaviće mališani iz podgoričkih vrtića i učenici osnovnih škola. Za najmlađe je pripremljen bogat zabavni program uz učešće animatora", navodi se u saopštenju.

U istom terminu, u okviru Sajma ambasada država članica Evropske unije, svi posjetioci moći će da se upoznaju sa različitostima Evropske unije, osjete duh evropskih kultura, ali i da probaju jela nacionalnih kuhinja država članica EU.

Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori poziva sve građana da zajedno proslave Dan Evrope.

Dan Evrope slavi se u čast mira i jedinstva u Evropi, a u sjećanje na 9. maj 1950, kada je tadašnji francuski ministar spoljnih poslova Robert Šuman, u svojoj deklaraciji izložio koncept uspostavljanja novog vida političke saradnje u Evropi koja bi rat među evropskim narodima učinila nezamislivim. Šumanov predlog se smatra početkom onoga što je danas Evropska unija.

Bonus video: