Kad imaš izdavača mnogo je lakše

U razgovoru za “Vijesti” muzičar je ispričao kada će CD biti u prodaji, ko je radio na numerama i kada će publika moći da ga čuje uživo
394 pregleda 1 komentar(a)
Duško Vujović, Foto: Privatna arhiva
Duško Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.04.2016. 19:42h

Crnogorski muzičar, poznat i kao nekadašnji član benda “Krivi toranj” Duško Vujović, prije nekoliko dana u Beogradu završio je svoj album koji nosi naziv “Moj život”, a na njemu će se naći nove numere, ali i pjesme koje su već poznate publici.

U razgovoru za “Vijesti” muzičar je ispričao kada će CD biti u prodaji, ko je radio na numerama i kada će publika moći da ga čuje uživo.

“U pitanju je album sa deset pjesama, s tim što sam stavio tri potpuno nove, a tri su sa prvog albuma. Pošto je objavljen u Srbiji, a pjesme poput 'Čupavac pred sudom', 'Ja najradije bih' i 'Ulični svirači' nisu dovoljno iskorišćene i dovoljno slušane, odlučio sam da ih stavim na album”, pojasnio je pjevač.

Pored već poznatih, Vujović je odlučio da na ovom izdanju objavi i tri nove numere, među kojima je i “Lana” za koju je nedavno snimio i spot.

“Praktično nove numere su 'Lana', 'Za mrvu svoga grijeha' i 'Moj život' - deseta pjesma na listi i ujedno i naziv albuma”, istakao je on.

Crnogorski muzičar kazao je da prije nego što pjesme dođu do publike ne može da odredi koja će se izdvojiti od ostalih kao hit.

“Teško, jer su dobre i 'Čupavac pred sudom' i 'Lana'... Možda 'Moj život', ali uglavnom oni koji pišu pjesme na kraju se najmanje razumiju u njih i to koja će najbolje da prođe. Ne mogu sto odsto da kažem, ali sad za sad mislim 'Moj život'”, odgovorio je muzičar.

Prema njegovim riječima album je spreman za izdavanje, ali kada su datumi u pitanju ne može biti precizan.

“Još uvijek nije krenula prodaja u Srbiji, jer se radi na marketingu, reklamama... a sa prodajom se kreće naredne nedjelje, ako sve bude po planu”, tvrdi on.

“U Crnoj Gori ne znam kada će moći da se kupi, jer je za to zadužena izdavačka kuća 'Tivoli' iz Beograda, tako da je sve u njihovim rukama”, dodaje Vujović, koji je za sve numere sam pisao muziku i tekst.

“Interesantno je da je na albumu deset pjesama, a pet producenata. To su Dejan Božović, Bole Bošković, zatim Miha Radonjić iz benda 'Crveno i crno', Dragan Ivanović iz 'Van Gogha', basista iz Kotora naš dobri i Boris Šurlan, genijalac iz Beograda, koji predaje pet predmeta na Akademiji”, pojasnio je muzičar.

Vujović je krajem januara ove godine objavio i spot za pjesmu “Lana” koja se takođe našla na albumu “Moj život”, a kaže da je veoma zadovoljan reakcijama publike.

“Jesam. S obzirom na to koliko ulažem u reklame i koliko sam u mogućnosti, prezadovoljan sam reakcijom publike na tu numeru”, tvrdi on.

Na pitanje kada bi publika mogla i uživo da čuje numere sa albuma, Vujović ističe da je jedino siguran za nastup u Beogradu.

“To ćemo da vidimo sa ovim ljudima iz Beograda, jer su oni zainteresovani za malo ozbiljniji rad sa mnom. Imaju u svojim redovima ljude koji su zaduženi za kompletnu organizaciju i bave se time ozbiljno. Ne smijem da kažem ništa sigurno, ali znam da pripremaju promociju za Beograd, a za dalje ne znam ništa”, kaže on i ističe da mu je veoma bitno to što ne mora sam da planira promovisanje albuma.

"Kad uzme izdavačka kuća to da radi puno je lakše, nego kada sam umjetnik mora da gura. To je užasno”, poručio je Duško Vujović.

Bonus video: