"Žilet" postao hit: Očekujemo da nam TV Budva plati 400.000 eura za reklamu

Na pitanje da li su njegove kolege iz benda i on očekivali ovakvu popularnost, Dexxter je odgovorio: “Ovo pitanje nisam učio...”
159 pregleda 0 komentar(a)
Žilet, Foto: Screenshot (YouTube)
Žilet, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.04.2016. 18:33h

Podgorički sastav “Žilet” koji čine Dexxter, Stacee Fixx i Poručnik Ćile, od relativno nepoznatog benda u rodnom gradu, za pet dana uspio je da “osvoji” region i to zahvaljujući gostovanju na crnogorskoj lokalnoj televiziji.

Naime, nakon što su u emisiji Televizije Budva neozbiljno i u šali odradili intervju sa novinarkom, video tog gostovanja obišao je regionalne portale, pa su za “Žilet” čuli mnogi, a snimak ovog razgovora za pet dana sakupio je više od 150 hiljada pregleda na servisu Youtube.

U razgovoru za “Vijesti” Dexxter je pričao o iznenadnoj popularnosti, daljim planovima benda o kojem je otkrio i nešto više.

“Bend je nastao 1981. i postoji 45 godina, ja imam 46, što znači da sam osnovao bend sa nepune tri godine”, drži se iste priče član ovog sastava, koji za sada izvodi samo obrade na svojim nastupima.

“'Žilet' ima preko 300 autorskih pjesma, ali pošto smo nastali u periodu kad je 'Bijelo dugme' prašilo ovim prostorima, a Goran Bregović svirao više tuđe muzike u svojim pjesmama nego svoje, odlučili smo da ništa ne snimamo i ne izdajemo. Rekli smo: Nećeš Goca, da je*e oca”, pojasnio je Dexxter.

Ovaj bend trenutno učestvuje na takmičenju “Rock Band 2016“ koje se održava u budvanskom klubu “Beer & Bike”, a čiji je cilj afirmisanje mladih crnogorskih rok bendova.

“Na pomenutom takmičenju smo odsvirali toliko očajno da je žiri pištoljima prijetio i tražio da siđemo sa bine. Ali se nadamo da ćemo se kroz baraž plasirati u Ligu šampiona”, ispričao je mladi muzičar.

Na pitanje da li su njegove kolege iz benda i on očekivali ovakvu popularnost nakon dijeljenja linka sa gostovanja u emisiji, Dexxter je odgovorio:

“Ovo pitanje nisam učio...”.

Ipak, sastav “Žilet” odlučan je u tome da ne propusti pet minuta slave, pa će to iskoristiti kako bi promovisao i autorske pjesme.

“Za par dana počinjemo snimanje jedne od svojih pjesama. Nije da se hvalim, ali stvarno imamo planetarni hit. Možda i intergalaktički”, najavljuje on.

“I da, da ne zaboravim, pošto smo odradili najstrašniji marketing TV Budvi, očekujemo od njih da u roku od tri dana uplate 400 000 eura na žiro-račun benda”, poručio je Dexxter.

Portali iz regiona oduševljeni podgoričkim sastavom

Dok pojedini bendovi pokušavaju da se proslave van svoje zemlje i po desetak godina, sastavu “Žilet” to je uspjelo za svega četiri minuta, koliko je trajalo gostovanje u jutranjem programu, nakon čega su svi portali u regionu prenijeli video zapis.

Prostor su, između ostalog, dobili na bosansko-hercegovačkim portalima bhportal.info, uskinfo.ba i radiosarajevo.ba, kojima se posebno dopalo to što su momci udijelili kompliment voditeljki i “istakli ljepotu njenih usana”, a o njima su pisali i novinari iz drugih država.

“Gitarista je rekao da su oni budale, ali da voditeljka ima lijepa usta. Nizali su brojne hitove, među kojima se našla i hrvatska predsjednica. Kada ih je voditeljka pitala šta će svirati, najavili su himne, ali i singl 'Dovedite mi Šešelja' od Kolinde Grabar Kitarović”, objavio je dnevnik.hr, ali slične tekstove posvetili su im i B92.net, telegraf.rs i blic.rs.

Bonus video: