PJEVAČ AC/DC-A O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU

Brajan Džonson: Možda ću nekad moći da se vratim kocertima

"Nakon serije pregleda, rečeno mi je da, ako nastavim s koncertima, rizikujem da potpuno izgubim sluh. Ta vijest me je prestravila, ali i natjerala da shvatim da mi raniji djelimičan gubitak sluha pravi problem pri nastupima. Pošto nisam mogao da čujem dobro ostale muzičare, bojao sam se da bi moja izvedba mogla biti loša"
51 pregleda 1 komentar(a)
AC/DC, Foto: Rojters
AC/DC, Foto: Rojters
Ažurirano: 20.04.2016. 17:46h

Frontmen benda AC/DC Brajan Džonson, koji je nedavno morao da se povuče sa turneje, jer su ga ljekari upozorili da može izgubiti sluh, saopštio je više detalja o svom zdravstvenom stanju.

“Nakon serije pregleda, rečeno mi je da, ako nastavim s koncertima, rizikujem da potpuno izgubim sluh. Ta vijest me je prestravila, ali i natjerala da shvatim da mi raniji djelimičan gubitak sluha pravi problem pri nastupima.

Pošto nisam mogao da čujem dobro ostale muzičare, bojao sam se da bi moja izvedba mogla biti loša.

To nisam mogao da dozvolim. Naši obožavatelji zaslužuju da performans bude na najvišem nivou i, ako to ne možemo postići, ne smijemo razočarati publiku niti brukati ostatak AC/DC-a”, naveo je Džonson, koji je dan kada mu je rečeno da ne bi trebalo više da nastupa nazvao najcrnjim u svom profestionalnom životu.

On je kazao da je njegov fokus sada na liječenju i dodao da će možda u budućnosti moći da se vrati kocertima, a da će nastaviti da sa svojim sastavom radi u studiju.

AC/DC će turneju nastaviti sa Akslom Rouzom (Guns'n'Roses) na mjestu pjevača.

Proteklih nekoliko godina bile su teške za ovaj sastav. U julu 2015, njegov član je prestao da bude bubnjar Fil Rud, nakon što je osuđen za prijetnje ubistvom i posjedovanje droge. Gitarista Malkolm Jang otišao je godinu dana ranije, jer boluje od demencije.