Saksofonisti na Velikoj sceni

Članovi kvarteta - Blaž Kemperl, sopran saksofon, Erik Nestler, alt saksofon, Alan Lužar, tenor saksofon i Gerino Belarosa, bariton saksofon će interpretirati kompozicije Iz Holbergovog vremena Edvarda Griga,
96 pregleda 0 komentar(a)
Signum, Foto: Cnp.me
Signum, Foto: Cnp.me
Ažurirano: 20.04.2016. 10:20h

Kvartet saksofona iz Njemačke “Signum” nastupiće večeras na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, u okviru XV Međunarodnog festivala A tempo.

Članovi kvarteta - Blaž Kemperl, sopran saksofon, Erik Nestler, alt saksofon, Alan Lužar, tenor saksofon i Gerino Belarosa, bariton saksofon će interpretirati kompozicije Iz Holbergovog vremena Edvarda Griga, Adađo za gudače op.11 Samjuela Barbera, Šest bagatela Đerđa Ligetija, Dva komada za gudački kvartet Dmitrija Šostakoviča i Svitu na temu Porgije i Besa Džordža Geršvina.

Blaž Kemperl, Erik Nestler, Alan Lužar i Gerino Belarosa su osnovali “Signum” u Kelnu 2006. godine. Kvartet je dobitnik nagrada na međunarodnim takmičenjima u Luganu i Berlinu. Dobitnici su specijalnog priznanja “Zvijezde u usponu“ 2014/2015. koje dodjeljuje Evropska koncertna organizacija (ECHO). Tokom 2015. godine su nastupali na brojnim festivalima i koncertima - Londonu, Beču, Amsterdamu, Briselu, Dortmundu, Kelnu. Tokom 2016. kvartet će interpretirati Koncert za orkestar i kvartet saksofona F. Glasa u Đenovi i Viljnusu. Osnovali su radionicu Muzičkog teatra za djecu i tinejdžere i priredili šou “Ostani sa mnom - Signum zvučno iskustvo“.

Bonus video: