Sea Dance među pet najboljih svjetskih festivala

"Smješten na samoj obali u blizini istorijskog grada Budve u Crnoj Gori, možete slobodno planirati sedmodnevni odmor, upoznati sa kulturom zemlje, a nakon toga obući svoje plesne cipele"
67 pregleda 10 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 19.04.2016. 10:49h

Britanski list Metro objavio je listu najboljih svjetskih festivala za posjetiti ovog ljeta, na kojoj se Sea Dance festival našao među prvih.

U članku se navodi da je Sea Dance nosilac titule Najboljeg evropskog festivala, uz preporuku čitaocima da ovog ljeta planiraju malo duži odmor na crnogorskoj obali.

"Smješten na samoj obali u blizini istorijskog grada Budve u Crnoj Gori, možete slobodno planirati sedmodnevni odmor, upoznati sa kulturom zemlje, a nakon toga obući svoje plesne cipele", piše u objašnjenju Metroa.

Na prvom mjestu spiska najzanimljivijih svjetskih festivala van Velike Britanije je mađarski Sziget čije su zvijezde od 10. do 17. avgusta Rijana, Muse, Sija, Dejvid Geta.

Slijede St Kitts Music Festival, koji se održava na dva karipska ostrva, belgijski Rock Werchter i Primavera u Barseloni.

Iza Sea Dancea su Øya (Oslo), francuski Rise, španski Benicassim, holandski Pink Pop, Hangout (Alabama), NOS Alive u Lisabonu, splitski Ultra Europe, We Love Green u Parizu, islandski Secret Solstice, Bugarski Meadow In The Mountains i Flow Festival u Helsinkiju.

Svoje nastupe na Jazu ovog ljeta, na trećem izdanju Sea Dance festivala, koje će se održati od 14. do 16. jula potvrdili su jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice Skrillex, britanska koncertna atrakcija Hurts, autorka nekoliko najvažnijih numera elektronske muzike i muzička snaga legendarne grupe Faithless, Sister Bliss, kao i tvorac hitova "Are You With Me" i "Reality", belgijski Lost Frequencies.

Zajedno sa njima na Jaz stižu i hitmejkeri Alex Karas i Dmitry Filatov, vodeći svjetski dubstep DJ i producent Zomboy, Andy C, ili kako ga najčešće zovu, otac drum and bass pokreta, Goldie, Shy FX, My Nu Leng, Sub Focus, kao i beogradski sastav S.A.R.S. i kotorska klapa Who See.

Uskoro stižu i nova imena izvođača, najavili su organizatori.

Bonus video: