Preko 450 prijava za Demofest, iz Crne Gore 10

"Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem konkursa, pa smo spremno dočekali i posljednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocjenjivanje"
0 komentar(a)
Demofest, Foto: Demofest.org
Demofest, Foto: Demofest.org
Ažurirano: 18.04.2016. 11:33h

Za ovogodišnji Demofest stiglo je 467 prijava bendova koji žele da učestvuju na banjalučkom festivalu.

Na osnovu procjene žirija, 30 bendova će dobiti šansu da nastupi u Banjaluci i pokaže šta zna. Rezultati konkursa biće poznati u junu. Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni na zvničnoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

Najveći broj prijava stigao iz Srbije (202) i Hrvatske (121), a brojne prijave su stigle i iz BiH (89). Nastavljen je prošlogodišnji trend, pa se ponovo povećao broj prijava iz Slovenije (31), a prijavljivali su se i demo sastavi iz Makedonije (14) i Crne Gore (10).

"Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem konkursa, pa smo spremno dočekali i posljednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocjenjivanje", navela je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Poznato je i ime prvog revijalnog izvođača - publika će prve festivalske večeri na tvrđavi Kastel slušati punk rock bend Hladno pivo, sa kojim će binu dijeliti 15 demobendova.

Raković je kazala da će program festivala činiti regionalni izvođači, ali i poznata svjetska imena.

Demofest 09 će ove godine biti održan od 21. do 23. jula u Banjaluci.

Bonus video: