Santana: Trebalo nam je 45 godina da obnovimo hemiju

"Dobili smo drugu šansu. Sada znamo više, osjećamo više".
0 komentar(a)
Santana, Foto: Shutterstock
Santana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.04.2016. 17:27h

Na 60-om rođendanu rokera Nila Šona, prvobitna postava kultne grupe Santana objavila da će se ponovo ujediniti i održati turneju, a Karlos Santana (68), Greg Roli (68), Majkl Karabelo (68), Majkl Šriv i Šon sjutra će izdati povratnički album.

Šesnaest numera, koje su objedinili pod nazivom “Santana IV”, prve su zajedničke pjesme poslije njihovih solo karijera, koje su uslijedile nakon razlaza grupe 1973.

“Dobili smo drugu šansu. Sada znamo više, osjećamo više. Trebalo nam je skoro 45 godina da obnovimo hemiju. Jer mi pričamo o pravoj hemiji”, kazao je Santana.

Prvi nastup originalni sastav Santana imao je 21. marta u Las Vegasu.

“Još uvijek imamo zvuk i magiju”, poručio je prije objavljivanja albuma Karabelo.

“Santana” je od nepoznatog preko noći prerastao u popularni bend, a glavni krivac za to je nastup na Vudstoku 1969. godine.

Tada je 15-godišnji Šon, napustio školu kako bi se pridružio sastavu na nastupima, a upravo tada nastali su i legendarni hitovi poput “Black Magic Woman”, “Oye Como Va” i “Evil Ways”.

Sa slavom došle su i tenzije među muzičarima, pa se bend našao pred razlazom.

“Bili smo zaslijepljeni pažnjom tada. To je bilo kao da smo iz srednje škole otišli na Vudstok. Bili smo veoma mladi, nismo imali milosti, niti saosjećanja. Znali smo da bukvalno vrištimo jedni na druge”, prisjetio se Santana.

Bonus video: